Vegán és állatkísérlet-mentes kókuszos termékek az Inecto Naturals-tól

2021 szeptember 26.
Vegán és állatkísérlet-mentes kókuszos termékek az Inecto Naturals-tól bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bár a kókuszos termékekről gyakran azt gondoljuk, hogy kizárólag nyáron érdemes használni, azoknak, akik végérvényesen beleszerettek a kókusz illatába, jó szívvel ajánlom az Inecto Coconut termékcsaládját.

Valahogy így vagyok ezzel én is, hogy a kókusz a maga édes, bolondos illatával a nyár érzetét hozza vissza, így az első őszi hónapban még nem vagyok hajlandó tudomást venni arról, hogy a nap nem süt már olyan erősen, és a nappalok is egyre rövidebbek. A nyári képek nézegetésével talán visszaidézhető még néhány feledhetetlen nyári élmény, de az is biztos, hogy a forróságnak, a sós tengernek és a folyton jelenlévő meleg szélnek köszönhetően a bőröm bizony jelentősen vesztett hidratáltságából.

Inecto Coconut Chic And Charm

Ahhoz, hogy az ideális bőrképet visszanyerjem, kitartó hidratációra van szüksége a bőrömnek, így egy olyan márkát választottam, amely nemcsak kiváló hatóanyagokkal dolgozik, de erőteljesen kűzd azért is, hogy termékeivel a fenntarthatóságért is sokat tegyen.

Az Inecto egy brit márka, immár több mint 100 éves hajápolási és bőrápolási ismerettel, és zászlajára nem kisebb feladatot tűzött, hogy olyan termékekkel segítse bőrünk és hajunk állapotának megóvását, amik egyben óvják a Földet, védik az állatokat. Az Inecto Naturals termékek teljes mértékben vegánok és állatkísérlet-mentesek.

Inecto Coconut termékcsalád

Vegán és állatkísérlet-mentes termékek

Mit jelent ez pontosan? Azt, hogy sem állati összetevőt (pl zselatint), sem állatokból nyert összetevőt (méhviasz) nem használnak, nem végeznek állatkísérleteket, és nem bíznak meg másokat sem, hogy a nevükben végezzenek ilyet. Szigorú biztonsági előírások mellett alkalmaznak beszállítókat, és folyamatosan azon fáradoznak, hogy olyan alternatív módszereket találjanak, amik csökkenti vagy helyettesítik az állatkísérleteket.

Mindezek után lássuk, mit tudnak a kókuszos termékek!

A termékcsaládból három hajápoló és két bőrápoló terméket próbáltam, melyek mindegyikét jól felismerhető kókusz illat jellemez. Nem túl tolakodó, nem túl édes, pont az az arány, ami jelzésértékkel bír, és akkor is kellemesnek fogod találni, ha esetleg más illatot is használsz magadon.

Hajápolás a kókuszolaj erejével

A termékcsalád legfőbb tulajdonsága, hogy visszahidratál, így a kiszáradt hajfürjeimnek jól jött egy ilyen jellegű kényeztetés. Mivel az Inecto nem szorította ki minden termékéből a SLS, és SLES vegyszereket, ezért a sampon ezt tartalmazza. A márka úgy érzi, miután sok tesztet és kisérletet végeztek ezekre a szerekre vonatkozóan, nem találtak olyan szilárd bizonyítékot, ami megerősítené vagy cáfolná azt, hogy a szulfátok aggodalomra adnak okot, így a felhasználóra bízzák, hogy használják-e vagy sem.

Inecto Cococnut sampon

Ennek fényében az Inecto Coconut hajsampon egy jól habzó, könnyen eloszlatható textúrájú termék, finom illattal. A hajamból könnyen kimosható, nem hagy spőd érzetet maga után. Érdemes az Inecto kókuszos hajbalzsámával folytatni a hajápolást, ráadásul ezek a térmékek organikus olajokat és 95%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaznak, amik táplálnak, erősítenek és ápolnak a hajtövektől a hajvégekig.

Inecto Coconut balzsam

A márka a fenntartható hajápolásban hisz, vagyis abban, hogy olyan termékeket használjunk, amelyek amellett, hogy természetes összetevőkből állnak, előállításuk során egyetlen ponton sem végeznek állatkísérleteket és csomagolásukhoz újrahasznosított anyagokat használnak. Sőt, az Inecto arra buzdít, hogy ha kiürültek a flakonok, azokat mosd ki, majd dobd a szelektív műanyag gyűjtőbe.

A hajápolás utolsó lépéseként az organikus kókuszolajjal dúsított Inecto Coconut hajvégápolót vetettem be, amiben az a legjobb, hogy nem lesz ragacsos a haj tőle, könnyen beszívja a tápláló hatóanyagokat a haj, az eredmény pedig – akár hajszárítóval, akár természetesen hagyjuk megszáradni a fürtöket – egy puha és selymes haj lesz, ragyogó fénnyel. A hajolaj másik nagy előnye, hogy a hajmosás után segíti az összekuszálódott fürtöket kifésülni, így jó szívvel ajánlom mindazoknak, akiknek a nyarat követően szüksége van arra, hogy a hajtőtől a hajvégekig egy kis életet leheljen a hajszálakba.

Inecto Coconut hajvégápoló

Bőröm kókuszillatba csomagolva

A kókuszos termékcsaládból két bőrápoló terméket is teszteltem. Mivel szinte mindig szárazabb a bőröm a kelleténél, ezért a krémekből sosem elég. Az Inecto Coconut testápoló krémje egy testesebb, de jól elkenhető krém, ami kókuszolaj és E vitamin tartalmával szépen visszahidratálja a bőrt. Hamar felszívódik, nem hagy ragacsos érzetet, édeskés kókusz illata hosszan elkísér, kellemes nőies illatot hagyva maga után.

Inecto Cococnut testápoló

Végül érkezett egy kókuszos kézápoló is, ami a mostani időszakban egy must have darab. Szinte egymás után fogynak ki nálunk a kézápolók, mindig szükség van egy újabbra, de nagyon fontos, hogy az olyan legyen, amit könnyű elkenni, gyorsan felszívódik, és nem érzem úgy, hogy izzadni kezd tőle a tenyerem, vagy hosszú percekbe telik, mire felszívja a bőröm.

Inecto Coconut kézápoló

Az Inecto Coconut kézápolója ezeket a kritériumokat maradéktalanul teljesítette, és örömmel tölt el, hogy bár nem hajlamos sebesedésre a bőröm, a kézkrém akkor is jól szerepelne. Szeretem benne, hogy puha és bársonyos érzetet hagy maga után, az illata pedig ott marad az orromban hosszú perceken keresztül.

Köszönet a fotózás helyszínéért a Continental Hotel Budapestnek!

Kapcsolódó bejegyzések