Újévi süteményezés a Zsolnay Kávéházban!

2017 január 25.
Újévi süteményezés a Zsolnay Kávéházban! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha valaki hamisítatlan, igazi ízeket szeretne érezni az édességekben, akkor a Zsolnay Kávéház különlegességeit már minden bizonnyal kóstolta. Most azonban újabb finomságok születtek, melyek nemcsak szépek, ízletesek, de még a megváltozott étkezési szokásokkal rendelkezők számára is elérhetőek.

Bechmann György, a Zsolnay Kávéház cukrásza abban hisz, hogy munkáját csak teljes odaadással, szívvel-lélekkel lehet végezni, mert csupán így jöhet létre a varázslat, amellyel a különleges édességek születnek. Elkötelezett, állhatatos, a trendeket követő, ám a tradíciókat is megtartó szakember. Folyamatosan gyűjti az inspirációkat, ezért a szálloda és a Zsolnay Kávéház búzaliszt- és laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül készült cukrászati termékei Budapest legjobbjai között szerepelnek. Januártól három új sütemény debütált, amelyek mindegyike más-más történetet rejt magában: a varázslatos Cassiopeia, a megújult Béke desszert és a legújabb tortaszelet a Zsolnay-Lúdláb.

Zsolnay Café

Légiesen könnyed

A Cassiopeia egy kifinomult, elegánsan légies sütemény, amelyet már a neve is jelez. Arról a  tündöklő csillagképről kapta a nevét, amely minden derült éjszakán látható. A csillagos égbolt legfényesebb pontját a sütemény tetején található izomalt gyűrűkarika ihlette. A Cassiopeia egy bodzás tejszínkrémbe burkolt, pisztáciás, málnás tölteléket rejtő, gesztenyeliszt és gyömbérőrlemény keverékéből készült ropogós és omlós tésztaalapon nyugvó különlegesség. Hozzáadott cukor nélkül készült és búzaliszt mentes sütemény.

cassiopeia1_m

Békebeli finomság

A Béke szelet régi zászlóshajója volt a Zsolnay Kávéház kínálatának. De miről is kapta a nevét a Béke szelet? A Radisson Blu Béke Hotelt a háborús éveket átvészelt idők után beszédesen Béke Szállónak hívták. Mágnesként vonzotta a szórakozni induló és gasztronómiai élvezetekre vágyó budapestieket. E legendás időkre emlékezett a szálloda a klasszikus, valóban békebeli Béke szelettel. Bechmann György gondolt egy nagyot és megőrizve a fő alapanyagokat, szemtelenül egyedi tehetségével kifordította magából a süteményt, így született meg a Béke desszert. A régi sütemény alapja a fahéjas piskóta, a marcipán, a csokoládés krém és a csokis bevonat. Az új édesség kekszes-morzsás tésztaalapon nyugvó, tejcsokoládé hengerrel borított diós piskóta, amely alatt étcsokis marcipánkrém lapul kirobbanóan roppanós pralinéval – az egészet manduladarabokkal megszórt étcsokoládés glasszázs teszi csillogóvá.

Béke desszert

Egy klasszikus újragondolva

Nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné a klasszikus Lúdláb tortát. A Zsolnay kínálatától megszokhatta a közönség, hogy szeret gondolni a nagy klasszikusokra, a tradícióra, ezért is található meg pultjukban az Eszterházy, Dobos torta vagy épp az előbb említett Béke szelet. A Zsolnay-Lúdláb viszont egy új, Bechmann György-féle csavarral kerül ki január 9-től a kínálatba. György a hagyományos beágyazott alapanyagok helyett, jó minőségű mandulaliszttel elkevert piskótát, étcsokoládét, és rum helyett Panyolai cseresznyepálinkát használt. Ropogós tésztaréteg, mandulaliszttel és csokoládéval készült piskóta, majd a kéttextúrájú gyümölcsbetét – kardamomos meggykrém és meggypüré – teszi teljessé mindez laktózmentes változatban.

zsolnay-ludlab2