Nem mindennapi arcápolás: Schüssler sók az arckrémekben

A Schüssler kozmetikai termékekkel ismerkedtem az utóbbi hetekben. Három terméket teszteltem, amelyek mindegyike a bőr öregedését késlelteti, a megjelent jegyeket halványítja.

Mielőtt részletekbe bocsátkoznék, mindenképpen szeretnék egy kicsit a Schüssler-sókról is mesélni. A Schüssler kozmetikai termékek ugyanis a Dr. Wilhelm Schüssler német származású orvos fejlesztésére támaszkodnak. Az 1873-ban kidolgozott terápia lényege, hogy a szervezetben található 12 esszenciális só mindegyike nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott működéshez. Abban az esetben, ha hiány lép fel, pótolni kell őket. A Schüssler-féle só-szereket a homeopátiás szerekhez hasonlóan működnek.

dav

Az, hogy valaki hisz-e a homeopátiában, és ily módon a Schüssler-féle só szerekben, egy fontos kérdés, mert úgy gondolom, ezek a szerek nem csak fizikai, de tudati szinten is hatnak. Ám abban az esetben sincs gond, ha valaki nem hisz ebben, attól a szerek, és így a Schüssler kozmetikumok is teszik a dolgukat.

A Schüssler kozmetikumokat azonban más tulajdonságaik miatt is kedvelhetjük. Ilyen az a tény, hogy magyar fejlesztésről beszélünk, a kozmetikumokat Soós Adrienn álmodta meg, és valósította meg. A készítményekben 8-féle Schüssler só található meg, van olyan amelyik csak egyet-egyet, mások többet is tartalmaznak. Hogy az egyes sók milyen hatással vannak szervezetünkre, arról itt olvashattok: Sókalauz. Mindezek mellett a Schüssler kozmetikumok natúr termékek is. Már ezzel a legjobbat tettünk bőrünkért, hiszen így semmilyen káros hatás nem érhet minket, megmenekülünk a kőolajszármazékoktól, és elkerül minket az SLS és a parabének is. Külön érdekesség, hogy találunk olyan krémet is, ami vegán, ezt külön jelölik a csomagoláson.

Lássuk, milyen termékeket próbáltam!

Schüssler Age Protection Ránctalanító Arcszérum 40+

A krém jellegű szérum magas hyaluronsav tartalommal rendelkezik, ami szükséges is az én koromban. Inkább a magasabb hatóanyag tartalom az, amire a bőrömnek szüksége van, mintsem a zsírosabb állag. Ennél a szérumnál egyáltalán nem érzem azt, hogy “túlzsírozná ” a bőrömet, gyorsan felszívódik, nagyon kellemes az illata. Organikus körömvirág kivonatot, növényi őssejteket és C-vitamint is tartalmaz.

dav

A Schüssler féle sók közül a Nr.1 és Nr. 11. számúakat tartalmazza, amelyek a bőr rugalmasságának megőrzéséért felelősek. Nagyon fontosnak tartom, hogy a krémek, amelyeket használok, kellemes illattal rendelkezzenek, mert az aromaterápia pozitív hatása könnyen befolyásolhatja a napunkat, a kedvünket. A szérum monoi de tahiti virág illattal készül, így elég csak beleszippantanom a tenyerembe, és máris szebb a világ. :) Mivel nem kell mindennap használni, ezért egy nappali krémre is szükségem van…

Ez pedig nem más, mint a Nr. 11 Schüssler Revitalizáló Natúr Arckrém

Mint láthatjátok, kifejezetten a ráncok minimalizálását tűztem ki célul, ez a krém is ezt szolgálja. A szemkörnyéki apró ráncok, mimikai ráncok, a homlok redői, vagy a fültőnél megjelenő mélyebb ráncok kezelésére nagyon jó. A Nr.11 só szabályozza a kollagén termelést, újra aktiválja a bőr anyagcseréjét, helyreállítja a hidratációt. Ezekkel a pozitív tulajdonságokkal is nagyon meggyőző, de még többet is tud. A krém sheavajat, argánolajat is tartalmaz, de emellett az intenzív hidratálásért még szőlőmagolaj kivonatot is tettek bele.

Schüssler_Revitalizaéo arckrem Nr11

Mivel a Nr. 11. só a körmökre is jó hatással van, ezért minden arcápolás után bekenem vele a kezemet és a körmömet is, így extra kényeztetésben lehet részem. Nagyon könnyen felszívódó krémről van szó, nekem önmagában kicsit kevés, de mivel szérummal, vagy elixírrel egészítem ki, így együtt nagyon kellemesen ápolják a bőrömet. Hamar felszívódik, nagyon könnyű utána sminkelni, és a nap folyamán sem érzem azt, hogy kevés lenne, vagy épp fordítva, túl sok lenne a bőrömnek. Talán úgy is fogalmazhatnék, hogy nagyon jól harmonizálunk egymással.

A végére hagytam a csúcs készítményt, ami nem más, mint a Schüssler Bőrtökéletesítő Elixír

Különlegességét az adja, hogy egy speciális hatóanyag kombinációt tartalmaz. Az Argirelox nem más, mint egy erős ránctalanító peptidkomplex. Találunk benne EPS Seafill-t, ami valójában egy tengeri alga kivonat, mely bizonyítottan rövid időn belül ránctalanít. Végül itt van a Syn Coll, ami egy feszesítő, bőrkiegyenlítő peptid. Együtt, a bőrön át felszívódva, tűszúrás nélkül stabilizálják a mimikai izmok és a mozgatóidegek mebránjait, szinte olyan hatást érnek el, mintha botox-szal kezeltük volt az arcot.

dav

Nagy dózisú hatóanyag komplexumról van szó, így elég néhány csepp belőle, amit hetente 1-2 alkalommal kell csak használnunk. Ahhoz, hogy a célt elérjük, érdemes a mélyebb ráncokba célzottan bemasszírozni, és nappali vagy éjszakai krémmel kiegészíteni. Valódi felfrissülés a bőrnek, használat során is érzem, hogy szinte pillanatok alatt beszippantja a bőröm, kellemes, friss és feszes érzetet ad. Önmagában nem elég, hiszen azt nem adja, amit a krémek biztosítanak, de a ránctalanításban tökéletes.

SNC_bőrtökéletesitő luxus elixir

A három terméket együtt használom, a nappali krémet a szérummal vagy az elixírrel együtt alkalmazom. A krémet napi rendszerességgel, a szérumot és az elixírt pedig heti 1-2 alkalommal. Mindegyikből nagyon kevés kell, nagyon költséghatékony. A bőröm nagyon jól érzi magát, kisimult, a ráncok feltöltődtek. Örülök, hogy rátaláltam a Schüssler kozmetikumokra, jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek!

Szponzorált tartalom, a termékek kipróbálásában a Schüssler Natur CosMEDics támogatott.

Kapcsolódó bejegyzések