légies és strukturált – ez jellemzi a Reserved tavaszi kollekcióját

2023 április 11.
légies és strukturált – ez jellemzi a Reserved tavaszi kollekcióját bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Reserved tavaszi kampányt Mateusz Stankiewicz fotózta, melyre az egyszerű és praktikus sziluettek jellemzőek, miközben a dekoratív elemek, illetve a tavaszi szezon legfontosabb trendjei sem hiányozhatnak belőle.

Az alkotók a kollekció tervezésekor az európai hagyományokból inspirálódtak, s ezeket a design elemeket a modern klasszikusokkal, a formálisabb darabokat pedig a könnyedebb, hétköznapi modellekkel kombinálták. A végeredmény egy stílusos, mégis gyakorlatias kapszulagardrób lett, mely azoknak a nőknek szól, akik naprakészek, de nem olyan ruhákatat keresnek, amelyek csak egy szezonra szólnak.

230216_Reserved_womens_2284_edited

A kollekció egyik kulcsdarabja aza praktikus bézs színű, túlméretezett ballonkabát, amit idén tavasszal egy fekete zakóval vagy egy kék szatén inggel érdemes kombinálni. A klasszikus alapot csipkés részletekkel, fodrokkal díszített ruhák, virágmintás blúzok és a tavaszt idéző, virágos ruhák teszik változatossá.

A színek sokkal visszafogottabbak, mint az előző szezonban megszokhattuk – a bézs, a törtfehér, a fekete és a kék színvilág palettáján belül mozog, amit a zsályazöld vagy füstös rózsaszín egészít ki. A fekete-fehér alapra felhelyezett különböző méretű virágminták ezúttal a ruhák, nadrágok és könnyű ingek díszítésére szolgálnak. Ebben a kollekcióban nagyobb hangsúlyt kap az anyag textúrája: a csipke, a hímzés, a jacquard, a strukturális jersey vagy az áttört kötés. Vannak teljesen- és vagy részben horgolt darabok, kötött fodrok és hímzett díszítések, steppelt és dekoratív szegélyek egyaránt.