Hogyan lettem egy életre az ékszerek szerelmese?

2021 május 7.
Hogyan lettem egy életre az ékszerek szerelmese? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hogy az ékszereknek milyen nagy jelentősége van az életünk nagy pillanataiban, azt talán nem is kell részleteznem, azonban a mindennapok szépségét is jelentősen megdobják, főképp akkor, ha olyan darabokra lelünk, amik megdobogtatják a szívünket.

Talán 12 éves lehetettem, amikor életem első ékszerét megkaptam. Egy pici aranygyűrű volt, három apró virággal. Olyan bájos darab, amit bevallok, sokáig őrizgettem, mondván, egyszer majd a lányom megkapja tőlem. Nagyon jó érzés volt arra gondolni, milyen fontos szerepet töltött be az életemben, és talán az ékszer szépsége a lányomat is elbűvöli majd.

Thomas Sabo gyűrűk

Azt hiszem, akkor szerettem bele végérvényesen az ékszerekbe, és hamar megtanultam, hogy a bizsuk hiába mutatósak, sosem lesznek olyan darabok, amik hosszú éveken keresztül kiszolgálnak. Hamar megtanultam, hogy érdemesebb gyűjtögetni, álmodozni egy szebb darabról, mert az tényleg olyan lesz majd, ami szerelemre lobbant. Mert egy ékszerrel, lássuk be, nagyon könnyen szerelembe eshetünk.

Legutóbb éppen ez történt velem, amikor a Thomas Sabo kifinomult, nőies darabjaira bukkantam, mert azt a finomságot és kidolgozottságot adják, amire az ember felkapja a fejét. Szeretem, ha egy ékszerben van valami extra szépség, ami oda ragasztja a szemet. Amit, ha hosszan nézegetsz, mindig találsz rajta egy részletet, ami megfogja a tekintetet.

Thomas Sabo ékszerek

Az gyűrűk vonatkozásában különös ívet írt le a szenvedélyem. Fiatalon az egészen vékony ezüst gyűrűkért voltam oda, amit lehetőleg halmozva viseltem. Később a nagyobb darabok lettek a nagy kedvencek, lehetőleg sok kővel, vagy valamilyen extra formával. Mára ismét a finom gyűrűket szeretem, és az is fontos szempont, hogy viseletük kényelmes legyen. Mivel több ujjamon is szívesen hordom őket, ezért jó, ha szinte olyanok, mint ha nem is lenne rajtam semmi.

Thomas Sabo gyűrűk

Jó érzés rájuk nézni, de az is fontos, hogy a mindennapi munkában egyáltalán nem hátráltatnak, nem zavarnak a gépelésben, vagy ha kezet mosok, akkor nem kell levennem és megtörölnöm, mert olyan keskenyek, hogy nem áll meg alattuk a víz.

Éppen így vagyok a karkötőkkel, különösképpen a Thomas Sabo karkötőkkelAz örök darabok azok lettek, amiket hosszútávon is szívesen viselek. Az egyik kedvencem egy pillangós Thomas Sabo karkötő, amit éjjel-nappal hordok, mert szinte észre sem veszem viselés közben, annyira könnyű. Tökéletes, nem zavar, ha benne alszom vagy fürdök, és ami a legjobb, minden más ékszeremhez is passzol.

Thomas Sabo karkötők

Azt is imádom, hogy a karkötőkre, nyakláncokra Thomas Sabo charmot lehet akasztani, olyat, ami éppen tükrözi a hangulatomat, sőt, akár halmozhatom is ezeket a szépséges charmokat. Kisebbet a nagyobbal, ezüstöt az arannyal, díszeset a letisztulttal.

Az egyik kedvenc elfoglaltságom, hogy megtervezem, milyen ékszerek passzolnak egymáshoz. Vérbeli gyűjtögető lettem, aki alapos körültekintéssel cserkészi be a legújabb fogását, ami pontosan illeszkedik a korábbi darabokhoz. A Divatékszerbolt online boltjában például órákat tudok tölteni, hiszen a kedvenc márkáim csodaszép darabjai itt is megtalálhatóak.

Kapcsolódó bejegyzések