Ennél egyszerűbb nem is lehetne a fogfehérítés

Sokszor hallom, milyen szépek a fogaid, és kérdezitek, mit teszek azért, hogy ilyen egészségesek? Nos, sok múlik a genetikán, a rendszeres fogorvosi ellenőrzéseken, de az is biztos, hogy igyekszem a legjobb fogápolási termékekkel ápolni a fogaimat. A Perlweiss fogfehérítő csíkjait teszteltem.

A Perlweiss termékeket már korábban is ismertem, sőt, számos fogkrémjét már teszteltem is. Szeretem bennük, hogy a fogak érzékenységéhez igazítottan nyújtanak megoldást – jelen esetben a fogfehérítést. Mindezt kíméletes hatóanyagokkal, olyanokkal, amikkel semmiképpen sem tudunk kárt tenni a fogzománc állapotában.

A fogfehérítés esetében mindig volt egy félsz bennem, hogy a magas hatékonysággal működő fogászati eljárások során a beavatkozás képes kárt okozni a fogzománcban. Elvékonyítja azt vagy épp érzékennyé teszi a fogakat. Nekem olyan kezelésre van szükségem, ami biztonságos keretek között ad látható változást a fogaimnak.

IMG_0756_edited

Ekkor kerültek képbe a Perlweiss Power Whitening strips fogfehérítő csíkjai, amiket kúraszerűen, egymást követő 5 alkalommal kell felhelyezni a fogakra. Otthon, saját környezetünkben, kényelmesen lehet mindezt megtenni, akár tévénézés közben. A használata tényleg nagyon egyszerű, mondom is, hogyan kell csinálni.

Így használd!

A dobozban 5 szett található, ezeket kell egymást követő napokon felhelyezni, de akár 2-3 napos szünetekkel is lehet, ahogyan kényelmes. A lényeg, hogy egymásra épülve használjuk el a szetteket, így érhetünk el látványos eredményt. A doboz hátoldalán találunk egy színskálát: a fogak jelzik, milyen árnyalatban lehet most a fogunk. Érdemes meghatározni a kiinduló helyzetet, ehhez tudjuk majd viszonyítani a változást a kezelést követően.

IMG_0758_edited

IMG_0760_edited

Ha ezzel megvagyunk, vegyük ki a dobozból a két részből álló csíkot, aminek az egyik fele a felső, másik fele az alsó fogsorunkra kerül. Könnyen fel tudjuk rakni a kék csíkokat, ehhez nem kell mást tennünk, mint lehúzni a plasztik lapról, majd egy határozott mozdulattal elhelyezni elsőként a felső fogsorra. Ami lelóg, azt hajtsuk vissza a fog élére. Jöhet a második csík, ez kerül az alsó fogakra. Itt is hajtsuk vissza a fennmaradt részt, és indítsunk el 15 percet az óránkon.

IMG_0753_edited

Ha tehetjük, ne beszéljünk, semmiképp ne együnk vagy igyunk ez alatt a negyedóra alatt. Ha esetleg túl sok nyál termelődne, köpjük ki – ahogy a fogkrémet, úgy ezt se nyeljük le. A 15 percet követően távolítsuk el a csíkokat a fogakról. Nekem ez legegyszerűbben egy papírtörlő vagy zsebkendő segítségével sikerült, azzal a nagyját szépen le tudtam húzni a fogamról. A fennmaradt részt fogkefe segítségével távolítottam el, pont úgy, mint amikor fogat mosok. Érdemes megfelelő időt szánni a fogmosásra, mert a fogak közé is beszivárog a kékség, azt pedig el kell távolítani, másként nem lesz 100 százalékos a mosolyunk.

IMG_E0765_edited

Mindezt követően nincs is más dolgunk, mint széles mosolyt csalni az arcunkra, mert akkor látható ténylegesen micsoda változáson ment át a fogunk. Az én tapasztalatom az, hogy már az első használatot követően sokkal fényesebb lett a fogam, éppen olyan volt, mint amit frissen políroztak. A további alkalmak a világosságán változtattak, így egy kúra után 2-3 árnyalatot is világosodhat a fog.

Amire érdemes figyelni

  • Ne fogyassz a kezelés ideje alatt se vörösbort, se feketekávét, mert elszínezhetik a fogakat.
  • Lehetőleg kerüld a szénsavas italokat, mert azok gyengíthetik a fogzománcot.
  • Ne nyeld le a szádban szétolvadt fogfehérítő csíkot
  • Hogy megerősítsd a fogakat, legalább 2 hétig használj érzékeny fogakra készített fogzománcerősítő fogkrémet.

IMG_E0725_edited

Kapcsolódó bejegyzések