#CiaoKendall – Kendall Jenner az arca a Reserved 2019/20 őszi-téli kampányának

A Kate Moss, Cindy Crawford, Adwoa Aboah és Irina Shayk kampányokat követően a lengyel divatmárka, a RESERVED, eddigi legnagyobb kampányában ismét világhírű sztárral dolgozik együtt. A 2019/20-as őszi/téli kampány arca Kendall Jenner – a kortárs popkultúra megtestesítője, a social media királynője, a szupermodell.

116 millió Instagram követővel és 180 cm magasságával, magasan a Forbes „legjobban fizetett modellek” listájának élén áll. Kendall Jenner megkérdőjelezhetetlenül napjaink divatvilágának egyik legnagyobb alakja, minden szezonban a világ legnevesebb divattervezőinek kifutóján vonul végig, és a leghíresebb divatházak kampányaiban szerepel.

RESERVED_Day02_cc709_LR_B9_mov.00820094

Még csak 23 éves, de már kilenc éve meghatározó szereplője a divatvilágnak. Nagyhírű kampányokban szerepelt, olyan luxusmárkákkal együttműködésben, mint a Marc Jacobs, a Balmain, a Miu Miu, a Longchamp vagy az Altuzarra. A 2019/2020-as őszi/téli szezonban pedig a RESERVED arcává válik.

RESERVED_Day01_cc709_LR_B5_mov.00451753

A „Ciao Kendall” kampányvideóban a modell megmutatja színésztehetségét és számtalan különböző szerepet ölt magára, csak úgy, mint teszi ezt karrierjében is – különleges tehetségével úgy alkalmazkodik a különböző stílusokhoz és az új divatirányzatokhoz, akár egy kaméleon. Calvin Klein kampányában ő volt a szomszéd lány, a Japán Vogue címlapján pedig Manga harcosként pózolt. Az olasz Vogue retró hangvételű fotói megmutatták a modell misztikus szépségét, az Estée Lauder kampány pedig a klasszikus vonásait hangsúlyozta ki.

0819_re_milano_91827346_498

Kendall bekerült a Victoria’s Secret szexi angyalai közé, és ezzel egyidőben figyelt fel rá Karl Lagerfeld is, aki több interjúban is megdöbbentő őszinteséggel azt nyilatkozta, hogy amikor Kendallt egy modell válogatás alkalmával kiválasztotta, nem volt tisztában a lány népszerűségével, melyet A Kardashian sztori című sorozatban való szereplésével szerzett. Egyszerűen elbűvölte a lány szépsége és személyisége. Ezzel a nyilatkozatával, pedig egyszer s mindenkorra elvette azt a vádat, miszerint a sztár számos ajánlatot kizárólag híres családjának köszönhet.

000096080010

A Gordon Von Steiner rendezte videóban Kendall a legikonikusabb olasz filmek női főszereplőivé alakul át. Úgy táncol, úgy csábít és kacérkodik a kamerával, mint a legnagyobb filmsztárok. A legújabb RESERVED produkcióban Kendall bebizonyítja, hogy nem csak nagyszerű modell, de színészi tehetségben is bővelkedik.

0819_re_milano_91827346_1362

A RESERVED szürreális divatfilmjében semmi sem egyértelmű. Az alkotók egy olasz, barokk villába repítenek minket, ahol Kendall Jenner álmodozik és ikonikus filmszereplők bőrébe bújik. Könnyedén felveszi a klasszikusokból kilépő olasz arisztokrata, a bohókás táncba belefeledkező retro lány, a ’90-es évek lázadó fiatalja vagy a hatalmas akváriumban úszkáló hableány szerepét.

000096070024

Kendallnek több arca van ebben a kampányban: felidézi Sophia Lorent a „Házasság olasz módra” című filmből, egy másik jelenetben a kislányos Natalie Portmant a „Leon, a profi”-ból, egy harmadikban pedig a végzet asszonyát. A divat segíti ebben az ártatlan játékban. Az őszi/téli RESERVED kollekciók extrém inspirációknak adnak; a szezon trendjei a RESERVED-nél megtestesítik a szórakozást, de ezzel együtt teret engednek a főszereplő – a Z generációs stílusikon – álomvilágának és vágyainak kifejezésére.

Kapcsolódó bejegyzések