Vesd be a természet erejét a stressz ellen!

Erre hívja fel a figyelmet a népszű kölnivíz márka, a 4711, ami új illataival a természet számtalan forrását veti be annak érdekében, hogy kisöpörje fejünkből az aggodalmat, szorongást, mélabút.

Az illatoknak nagy hatalmuk van, és ezzel tisztában vannak a parfümőrök is, akik rendíthetetlen lelkesedéssel párosítanak illatokat, kevernek ki új kraációkat csak azért, hogy viselőjük magabiztosabbá, szexibbé vagy éppen bájosabbá váljon a segítségükkel. De miért ne használhatnánk az illatokat mentális hogylétünk javítására?

A természetben számos, az érzékeinkre ható inger verseng a figyelmünkért: a színek játéka, a finom zörejek és nem utolsó sorban a lenyűgöző illatok. Mindenkinek más és más adja az Édenkert érzetét, amely finoman összerezeg saját belsőjével, lényegi mivoltával. Ez a meggyőződés inspirálta a 4711 illatházat, hogy megragadja a lélegzetelállító vidékek jellegzetességét, és belecsempéssze azt a 4711 Acqua Colonia Intense ‑ Eaux de Cologne üvegcséjébe.

1

A 4711 illatház 227 éve példaértékű, új távlatokat nyit az Eaux de Cologne területén. A 4711 már 10 éve lelkesedik az Acqua Colonia presztízsmárkáért, melyet a természetből származó összetevők könnyed kompozíciói inspirálnak. Hosszantartó illatélményt nyújtanak, és nem egyes összetevőket, hanem egész tájakat ötvöznek magukban: az álomba illő vízpartok utáni vágyódást, az erdő misztikus szépségét, a zsenge, mezei vadvirágok színes kavalkádját és a hegycsúcsokra jellemző, frissítő levegőt.

Az 4711 Acqua Colonia Intense kifejlesztése során a 4711 illatház nemzetközileg elismert parfümőrökkel dolgozott együtt. Nelly Hachem-Ruiz, Daphné Bugey, Fanny Bal és Geza Schön közreműködésével egyedülálló, hosszan tartó illatok jöttek létre.

F L O R A L   F I E L D S   O F   I R E L A N D

„Intenzív és színpompás, akárcsak Írország vadvirágai.” – Nelly Hachem-Ruiz (parfümőr)

Lelki szemeink előtt láthatjuk, ahogy felélednek Írország színpompás mezői. A dombvidékeken a lágy szellőben ringatózó vadvirágok hatására közel érezhetjük magunkhoz a természetet. A kreáció fejillata a gazdag és bársonyosan lágy illatcserje-virággal nyit. Finoman mandarinba és citromba ágyazva áttér a feketefa-mimóza és a fehér jázmin jegyeit viselő, gazdag szívillatba. A virágok bódító illata, melynek tartóssága az alapillatban található operanid molekulának, illetve fáknak köszönhető.

4711_ac_intense_ff_mood_11

Az igazi csúcspont: A feketefa-mimóza – a mimózák különösen szép és ritka példánya – többek között Munster tartományában nő, és Írországban a vadvirágok helyettesítésére választották. Virágos, zöldes, vizes-ibolyás, viaszos és mézes jegyeket hordoz magában, és a kreáció szívillatának egyedülálló, virágos karaktert, valamint intenzív, életvidám jelleget kölcsönöz.

S U N N Y   S E A S I D E   O F   Z A N Z I B A R

„Mint egy séta a napsütésben, egy zanzibári strandon – ilyen a Paradicsom illata.” – Daphné Bugey (parfümőr)

Felébreszti bennünk a vágyakozást a fehér, homokos strandok, a türkizkék tenger és Zanzibár egész éves napsütése után – emlékeztet a nyárra, felejthetetlenül elkápráztat és rabul ejt. A fejillatban a tengeri fuvallat a görögdinnye frissítő, vizes-gyümölcsös jegyein és a csillagánizs kellemes aromáján keresztül jelenik meg. Az intenzíven illatozó frangipáni-virág, kókusz és pézsma kombinációja révén érezhetjük a Nap melegét. A vanília, cédrusfa és vetiver rendkívüli egyvelege teszi teljessé ezt a modern, egzotikus virágillatot.

4711_ac_intense_ss_mood_6

A „titkos” összetevő: Az illatba csempészett – a trópusi éghajlati övezetben (Mexikóban, Dél-Amerikában, a Karib-térségben, valamint az Indiai-óceán szigetein, így Zanzibáron) termesztett vanilla planifolia meleg, fás jegyeket, illetve érzéki alapillatot kölcsönöz a kreációnak, és a boldogság érzését kelti.

W A K E N I N G   W O O D S   O F   S C A N D I N A V I A

„Fenséges és titokzatos, mint a skandináv fenyvesek illata reggel.” – Geza Schön (parfümőr)

Az impozáns tűlevelű fákra, a mohával borított sziklákra, a folyóvizekre és a festői szépségű skandináv erdei tavakra emlékeztet. Olfaktorikus újraértelmezése az érintetlen természetnek, amely feléled, amikor a finom reggeli harmat és az első meleg napsugarak életet lehelnek belé. Az uniszex kreáció a bergamottból, korianderből és rózsaszín borsból álló, friss és aromás fejillatának köszönhetően azonnal elcsábít az Acqua Colonia illatvilágába. A rózsából és jázminból álló, meglepő virágcsokor olyan hatást kelt a parfümben, mintha egy friss szellő fújna át a fák között, szárnyra keltve ezzel az illat fás karakterét, nőies jelleget kölcsönözve neki. A kompozíciót a pacsuli és a jegenyefenyő markáns, fás jellegét hordozó Fir Absolute alkotta, hosszan tartó alapillat teszi teljessé.

4711_ac_intense_ww_mood_11

A következő illatanyag különösen említésre méltó: a jegenye tűleveleiből és ágaiból származó, folyékony kivonatból kinyert és ezért az aromaterápiában olajként kezdetektől fogva nagyra becsült Fir Absolute az aromás-balzsamos, füstös-mézes és enyhén gyümölcsös jegyei révén azonnal a legszebb erdős vidékekre repít bennünket.

P U R E   B R E E Z E   O F   H I M A L A Y A

„A Himalája csúcsaira utazni egyet jelent a kristálytiszta levegővel és a valódi szabadsággal.” – Fanny Bal (parfümőr)

Tisztelgés a Himalája előtt, mely a természetkedvelők és a felfedezők számára igazi Paradicsom. A páratlan kilátást és a kristálytiszta levegőt idéző illatvilág lenyűgöző. Az illat citrusos frissességéről a bergamott és a mandarin friss-lédús jegyei gondoskodnak. Ehhez még hozzájárul a rózsaszín bors fűszeressége, a rózsaoxid fémes jellege és a Living Mountain Air illatakkord frissessége – olyan tiszta és frissítő, akár egy mély lélegzetvétel. Az újszerű tonikos jegyek és ásványos jellemvonások teszik a szívillatot annyira különlegessé. Az illat a pézsma és a kasmír által válik lággyá és hosszan tartóvá.

4711_ac_intense_pb_mood_2

A parfüm megkoronázása: A Living Mountain Air illatjegyet a Living-Technology módszerrel nyerik ki, mely lehetővé teszi a különleges helyek olfaktorikus profiljainak kémiai „lemásolását”. Ezáltal a nehezen hozzáférhető és korlátozott mennyiségű illatanyagok is reprodukálhatóak. Ez adja a kompozíció hűvös, levegős jegyeit és páratlan frissességét.

Kapcsolódó bejegyzések