Amiből sosem elég: a táska

A Le Vary Bag Design márkát és tervezőjét, Hegymegi Gabriellát sokan ismerhetik, akik élnek-halnak a táskákért. Magas minőséget képviselő táskáit már messziről kiszúrhatjuk, hiszen színük és variálhatóságuk miatt sokak kedvencévé váltak. A tervezőnővel a kezdetektől és a jövőről beszélgettem, no és persze a fazonokról, a színekről és a trendekről.

image1

Egy táska nem csak hasznos holmi, hanem kiváló kiegészítő is. Ennek értelmében, milyenek a te táskáid? Az én táskáim színesek, variálhatók és folyamatos megújulás miatt nagyon változatosak.

A praktikum vagy inkább a szépség kap helyet a tervezéskor? Az első mindig egy ihlet, mely jöhet bármikor, akár beszélgetés közben is, ilyenkor már látom a táskát a lelki szemeim előtt, és ez után jön a praktikum, hiszen fontos, hogy használható is legyen egy táska.

IMG_8631 (2)

Hogyan született az ötlet, hogy táskákat tervezz? Már 15 éves korom óta alkotok, eleinte ruhákat, ékszereket készítettem, majd persze jött a táska, és még várat magára a cipő – főleg a csizmákat imádom. Úgy gondolom, táska és cipő nélkül nem élet az élet. Hát ezért vágtam bele a táskakészítésbe.

Milyen formákat, anyagokat, színeket helyezel előtérbe? Nagyon szeretem a színeket. Szívesen használom is, azt gondolom, ez az egyik erősségem. A márka alapeleme is a különböző színek, anyagok társítása, bár az utóbbi időben a teljesen letisztult darabok is előkerülnek. Inkább a kocka fazonokat szeretem, de előfordul a kerek forma alkalmazása is.

levary10

Ezen a nyáron milyen táskákat ajánlasz? Nekem a nyár mindig a víz színeivel kezdődik, a kék és a türkiz játékával. Előkerül a csíkos, a piros, a fekete, a fehér, és persze a csillogó színek, az arany, az ezüst. Az idei nyár slágere nálam a hátizsák és az övtáska, persze minden valódi bőrből, vagy legalább bőrrel kombinálva.

Ki a márka célközönsége? Azt gondolom, hogy aki tervezőnél vásárol táskát, abban megvan az igény arra, hogy egyedi darabja legyen. Az én vásárlóim azok a kifinomult nők, akik igénylik a folyamatos megújulást, és nem zavarja őket egy feltűnő darab viselése, hanem ez még magabiztosabbá teszi őket, 9-99 éves korig.

levary7

Hogyan látod, mi nők, hogyan viszonyulunk a táskáinkhoz? Nagyjából két táborra oszlunk. Az egyik, akinek számít, milyen táskát visel, hiszen jól tudja, hogy a táska már messziről megmutat belőlünk egy kis darabot, a másik tábor, akinek ez nem fontos, aki csak azért vesz táskát, mert valamiben vinni kell a dolgait. Akinek számít milyen a táskája, és anyagilag is megteheti, hogy olyan táskát vegyen, ami őt a legjobban kiegészíti, ő tudja értékelni, amit csinálok, azt, hogy egyedi darabokat készítek, nem tömegcikket gyártok.

levary6

Mit tanácsolnál, milyen szempontok szerint válasszunk magunknak egy újabb darabot? Szerintem ezt általában az „első látásra szerelem” dönti el, a tanács már csak azt a célt szolgálja, hogy elgondolkodjunk, mire is lehet szükségünk.

Ha körbenéznék nálad, hány táskát találnék a szekrényedben? Táska és cipőmániás vagyok. Régen sok táskát vásároltam, ma már én készítem a sajátjaimat is. Persze tudom, nem helyesen, de magamat helyezem mindig a sor végére. Szeretem, ha valami más, így mindig igyekszem magamnak is egyedit készíteni, szeretem a finom csillogó színeket, a türkizt, és ha egy táska kényelmes viselet, amibe pont annyi fér, amire szükségem van, és persze legyen bőrből, vagy bőrrel kombinált.

IMG_9237

Mennyire könnyű vagy nehéz a minőségi, bőr táskákat értékesíteni? Hajlandóak vagyunk megfizetni az árát? Van, aki hajlandó és van, aki nem. Sokan nem is gondolják, hogy egy táska elkészítése mennyi munkaórát vesz igénybe, mire a tervből szabásminta, és abból egy kész táska lesz, az anyagbeszerzésről nem is beszélve. Ezt csak azt tudja csinálni, akinek ez az élete, mint nekem. Én minden percét élvezem, mert szeretem. Igyekszem megfizethető áron dolgozni.

levary9

Hogyan látod magad néhány év múlva? Milyen lesz a LeVary cég? Nagyon szeretnék külföldre is tervezni, és úgy néz ki, 2017-től ez meg is valósul, hiszen a fő szerelmem Olaszország, ahol már találtam egy kontaktot, akivel éppen új kollekció tervezésébe fogtunk.

www.facebook.com/levarybag

http://levary.hu