8 szuper tipp a hosszú barnaságért

Közeledik a nyár vége, egyre kevesebb időt tudunk a napon tölteni, és a barnulás sem megy már olyan könnyen. Ám a hűvösebb idő beköszönte nem jelenti egyértelműen azt, hogy a nyári ragyogásának lőttek. A Biobaza tippjeivel tartósabb lehet a nyári barnaságunk.

2

Szőrteleníts okosan! – Ha gyantát használsz, érdemes nem közvetlenül, de mindenképpen nyaralás, napozás előtt elvégezni a művelet, mert a gyanta nagyobb mértékben távolíthatja el a napbarnított bőr felső sejtjeit. Megoldás lehet még az elektromos szőrtelenítőkészülék, hiszen ez kíméletesebb a bőrhöz, kevésbé árt a bőrszínnek.

Most ne radírozz! – Ha szeretnéd tovább megőrizni a nyári barnaságot, akkor néhány hétig ne radírozd a bőröd, mert ez is halványítja a bőrszínt. Bőrradírozást pedig időzítsük a napozás elé, mert a bőrsejtek ciklusa a radírozás után kezdődik, és tovább tart majd a nyári bőrszín.

Fokozatosan barnulj! – Fokozatosan és biztonságosan érd el a barna színt. Minél lassabban barnulsz, annál tovább fog tartani a nyári bőrszín.

1

Használj barnulásfokozó készítményt! – A barnító dzsemek és olajok fokozzák a barnaságot, ápolnak, segítségükkel hosszabban tartó bőrszínt érhetsz el. Természetes összetevők, min t a sárgarépa, dió, olíva és körömvirág találhatók a Biobaza Sun barnító dzsemekben és napozóolajban. A sárgarépaolaj serkenti a barnulást. A dió-kivonat nyugtatóan hat, az olívaolaj mélyreható hidratálást biztosít, a körömvirág-olaj pedig nyugtatja az irritált bőrt

Védekezz! – Napozáskor mindig használj fényvédőkrémet, hogy megakadályozd a leégést, és a bőr károsodását!

Ápold napozás után a bőröd! – Használj napozás utáni ápolókrémet. Például remek a BIOBAZA Sun Barnulásfokozó lotion. Könnyed formulája kettős hatással rendelkezik: intenzíven ápolja a bőrt napozás után és segíti a bőr színmegtartó képességét. A BIOBAZA Napozás Utáni Joghurt pedig természetes összetevőkben gazdag, így intenzíven hidratálja a nap által kiszárított bőrt.

Hidratálj belükről is! – A víz megnöveli a bőrsejtek élettartalmát, ezért igyál napi 2 liter vizet és fogyassz magas víztartalmú élelmiszereket, például görögdinnyét, uborkát, angol zellert!

Táplálkozz a bőrszínedért! – Fogyassz antioxidánsokban gazdag élelmiszereket, ezek védik a bőrt és fokozhatják a melanin-termelést. A sárgarépa, sárgadinnye, barack, spenót és paradicsom mind elérhető nyár végén és ősszel is.

Kapcsolódó bejegyzések