A sejtvédelemtől a DNS-védelemig

2023 július 11.
A sejtvédelemtől a DNS-védelemig bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az UV-sugárzás nem csak védtelen bőrünk felületére lehet ártalmas, hanem a hámsejtjeink magjában megtalálható DNS-ben is láthatatlan károkat okozhat. Az Eucerin DNS-védelmi technológiája ezen láthatatlan károkkal veszi fel a harcot, s támogatja a szervezet saját DNS-kijavító mechanizmusát.

A technológia kifejlesztéshez az édesgyökér gyökérkivonatából nyert gyulladásgátló, valamint antioxidáns és antimikrobális tulajdonságairól ismert glicirretinssavat alkalmazták. A vegyület hatékonysága ugyanis egyedülálló a természetes DNS-kijavító folyamatok szabályozásában és támogatásában az UV-fény által károsodott bőrön.

A márka a Sun termékcsaládjában ezen technológiát ötvözte a termékekben megtalálható Licochalcone A-val, amely az UV-sugárzás és a nagy energiájú látható fény hatására létrejött szabadgyökök semlegesítésével segít megvédeni a bőrt a sejtkárosodással szemben.

Eucerin Hydro Protect 50

Az Eucerin legújabb, 50-es faktorszámú Hydro Protect fényvédőjében megtalálható az innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia, amelyben az UVA- és UVB-szűrőket egyesítették a Licochalcone A hatóanyaggal. Emellett az ultrakönnyű napozó fluid a bőr saját DNS-javító mechanizmusát is támogatja, hiszen egyik összetevője a glicirretinsav. A magas szintű fényvédelmen túl könnyed formulájának köszönhetően gyorsan beszívódik, nem hagy ragacsos érzetet és szinte láthatatlan a bőrünkön. Ezenfelül hialuronsavval hidratálja bőrünket, így használatát követően frissnek és üdének érezhetjük azt. A finoman illatosított napozó fluid minden bőrtípus számára, még az érzékeny bőrűeknek is megfelelő választás lehet.

Miért szeretjük?

Eucerin_Sun_Hydro_Protect_Ultra_Light_Fluid

  • Magas szintű fényvédelem az UVA- és UVB-sugárzás, valamint a HEVIS-fény (nagy energiájú látható fény) ellen.
  • Ultrakönnyű, gyorsan beszívódó formulájú, amely szinte láthatatlan a bőrön.
  • Felvitel után nem hagy ragacsos, zsíros érzetet a bőrön.
  • Minden bőrtípusra, akár az érzékeny bőrre is.

Kapcsolódó bejegyzések