A borkultúra előtt tiszteleg Tomcsányi Dóra új kollekciója

2021 november 27.
A borkultúra előtt tiszteleg Tomcsányi Dóra új kollekciója bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Tomcsanyi AW21/22-es kollekciója a magyar borkultúra előtt tiszteleg, mindezek médiumaként pedig nem más, mint buja és sokszínű szőlőábrázolások egyvelege szolgál.

Az elképzelés olyan ábrákban teljesedik ki, mint például a klasszikus őszi gyümölcs pixellált mintázata, melyet egy vidéki fogadó csipkefüggönye inspirált, vagy egy szőlőfürtök alkotta pszichedelikus örvénymotívum, mely az ikonikus párduc minta alternatívája is lehet. A minták spektruma legalább olyan sokszínű, mint maga az ihletet adó gyümölcs, ezzel tökéletesen illeszkedik a márka megszokott látványvilágába.

A munkafolyamatok síkján is rengeteg párhuzamot fedezhetünk fel a ruhák és a borkészítés között. Ahhoz, hogy létrejöhessen egy személyes, de mégis univerzálisan értékelt tárgy, elengedhetetlen az, hogy munkamegosztáson keresztül mindenki kivegye a részét az elkészítésben.

A hétköznap is könnyen viselhető fazonok, mint például a nadrágkosztümök elérhetőek elegáns és lezser szabásban is, így biztosan mindenki megtalálja a saját életstílusához illő öltözéket. Magát az egész kollekciót áthatja egy bizonyos “intellektuális attraktivitás”, mely kihangsúlyozza a viselő szellemét, humorát és önbizalmát.