Vár a természet operaháza! Idén is megrendezik a Tisza-tavi Fesztivált

2020 június 18.
Vár a természet operaháza! Idén is megrendezik a Tisza-tavi Fesztivált bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Lassan, de biztosan beindul a fesztivál szezon ezen a nyáron is. Július végén vár minket a Tisza-tó, ahol a komolyzene kedvelői és a sport szerelmesei adnak találkát egymásnak. A Tisza-tavi Fesztiválon ugyanis testmozgással és csónakázással kötik össze a zenei élményeket.

A július 31. és augusztus 2. között megrendezésre kerülő Tisza-tavi Fesztivál programját idén Miklósa Erika, Horgas Eszter, Egyházi Géza és Vásáry André mellett számos, hazánkban és külföldön is elismert művész fellépése színesíti.

Tisza-tavi Fesztivál

A háromnapos eseményen a közönség nem mindennapi közegben láthatja a hazai komolyzenei színtér legfényesebb csillagait. A szervezők szeretnék közelebb hozni a műfajt az emberekhez, ugyanakkor menekvést nyújtani azoknak, akik egy időre eltávolodnának a nagyvárosok nyüzsgésétől. A megvalósítás idilli helyszíneken, az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Tisza-tó 10 környező településén zajlik.

Tisza-tavi Fesztivál Tisza-tavi Fesztivál

A Tisza-tavi Fesztivál nyitányaként péntek este a Szolnoki Szimfonikus Zenekar gálakoncertjét lehet meghallgatni, majd másnap a Tour D’Opera biciklitúrára keretében várják a zeneszerető közönséget, akik pléden vagy nyugágyon pihenve, kiváló zenei aláfestés mellett gyönyörködhetnek a festői Tisza-tó szépségében. Az abádszalóki parton például az Otherside Music triója ígér lenyűgöző koncertélményt, míg Tiszaderzsen a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar, Tiszaszőlősön a nagysikerű színész és musicalénekes, Egyházi Géza fog színpadra állni.

Tisza-tavi Fesztivál

A nyugodt környezet nem csak a két keréken közlekedőket motiválja mozgásra. A zárónapon Miklósa Erika operaénekessel sportolhatnak a futás szerelmesei, hogy aztán csónakban ringatózva, a tóról szemléljék meg a békét árasztó, zöldellő partokat. A program zenei felelősei egyebek mellett a dixieland életérzést közvetítő The Teachers Dixie Band, az interaktív és rendkívül kreatív ötleteiről ismert Faremido Operatársulat, valamint a Magyar Örökség-díjjal kitüntetett Szalonna és Bandája lesznek.

Részletes programterv a Tisza-tavi Fesztivál weboldalán található: www.tiszatavifesztival.hu

Kapcsolódó bejegyzések