Speciális higiéna nőknek

Bár kényes kérdés, nem érdemes kitérni előle, mert szinte minden nőt érint, így vagy úgy. Az intim higiéniáról fontos szót ejtenünk, ebben segít most nekünk a Nivea, és szakértője, Dr. Rixa Dippe.

A test más részeihez hasonlóan az intim területeknek is megvan a maguk természetes egyensúlya, vagyis pH-értéke, amely mellett a „jó“ baktériumok is megélnek, a „rosszak“ pedig ellenőrzés alatt vannak. „Egy egészséges felnőtt nő hüvelyében ez az érték 4 és 5 között van. Ez savasabb, mint a bőr enyhén savas 5,5 pH-jú környezete“magyarázza Dr. Rixa Dippe, a NIVEA laboratóriumának munkatársa. Ez a természetes egyensúly jótékonyan hat a „jó“ tejsavbaktériumokra és véd a fertőzésektől. Amikor azonban ez a természetes egyensúly megbomlik, elkezdenek szaporodni a „rossz“ baktériumok. „Ez irritációt, viszketést, fájdalmat, kellemetlen szagokat, szokatlan váladékozást és olyan fertőzést okozhat, mint például a candida és a bakteriális hüvelygyulladás“ – figyelmeztet Dr. Rixa Dippe.

Jó hír, hogy az intim területek természetes egyensúlyát képesek vagyunk fenntartani. A sok módszerből íme a 3 legfontosabb, amelyek garantálják a frissesség, a kényelem és a megnyugtató ápoltság érzését.

Használj megfelelő pH-értékű szappant: Az intim területek megfelelő ápolásához kifejlesztett szappan tejsavat tartalmaz, amely biztosítja az ideális, enyhén savas pH-értéket és segíti a „jó“ baktériumokat. Nem tartalmaz parfümanyagot, nőgyógyászatilag és dermatológiailag tesztelt. Alkalmazd naponta egyszer az intim területeken, belső öblítés nem szükséges – elegendő csupán a külső részek lemosása.

dav_soft

Viselj kényelmes fehérneműt, kerüld a szoros bugyikat: Az intim területekhez kapcsolódó kellemetlen érzéseket a nem megfelelő öltözködés és az illatosított mosószerek és öblítők is kiválthatják.

  • Viselj jól szellőző, selyem vagy gyapjú fehérneműt
  • Amennyiben hajlamos vagy a fertőzésekre, gondold át, nem lenne-e jobb száműzni a tangákat a fiókból. Mellőzésükkel gyakran a fertőzések is eltűnnek az életedből.
  • Kerüld a szorosan tapadó bugyikat, amelyek meleg és nedves, a fertőzéseknek kedvező közeget teremtenek
  • Nyáron ne hagyd magadon hosszú ideig a vizes fürdőruhát

Az intim területek fertőzését és gyulladását okozhatja ezen kívül még a rossz táplálkozás, némely gyógyszer, pl. antibiotikum szedése, és nem utolsó sorban a pszichikai stressz is.

Utazáskor intim törlőkendőt is tegyél a táskádba: Hogyan tudjuk elvégezni az intim tisztálkodást utazás közben? Praktikus megoldás az intim törlőkendő, amellyel naponta többször is nyugodtan felfrissítheted magad. A NIVEA most Mild és Fresh variációt is kínál, mindkettőt más-más természetes hatóanyaggal. Végezetül az utazás közbeni intim tisztálkodáshoz nem javasoljuk az egyébként igencsak népszerű baba törlőkendő használatát, mivel annak nem megfelelő a pH-értéke és a bakteriális egyensúlyhoz szükséges tejsavat sem tartalmazza.

Hogyan borotválkozzunk helyesen?

A borotválkozás a nők számára a legkönnyebb és legkézenfekvőbb szőrtelenítési módszer, hiszen nem időigényes, és túlzott előkészületekre sincsen hozzá szükség. Legyen szó a lábak, a hónalj, vagy intim területek borotválásáról, mindegyik gyorsan megvan, az eredmény pedig magáért beszél.

dav_soft

A helyes borotválkozási technikával könnyedén eltávolíthatjuk a borostát, és megelőzhető a bőr kipirosodása, vagy a szőrbenövés. Rendszeresen cseréljük a borotvánkat, vagy annak pengéjét. Az új pengékkel hatékonyabb a borotválkozás és elkerülhető a gyakori irritáció is. Érdemes zuhanyzás közben borotválkozni, mert a forró víz és a pára megnyitja a pórusokat és a borotvahab vagy a tusfürdő felpuhítja a hónalj szőrzetet. Így kisebb az esély az irritációra és alaposabban végezhető el a borotválkozás.