Milyen a tökéletes, frissen mosott ruha illata?

2020 június 23.
Milyen a tökéletes, frissen mosott ruha illata? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az illatok legtöbbször emlékekhez kapcsolódnak, ennek kapcsán érzéseket hozunk felszínre. Minden illathoz társítunk egy érzést, így egyáltalán nem lényegtelen, milyen illattal vesszük körbe magunkat, milyen a ruhánk, az otthonunk illata.

Mélyen az emlékeimbe vésődött egy illat kisgyermek koromból. Bár ugyanazt az illatot azóta sem találom, a hozzá nagyon hasonlóak esetében azonnal előjönnek azok az érzések, amiket ehhez a konkrét illathoz társítok. Éppen így, drága nagymamám klasszikus parfümjének illata is elkísér az utamon, és édes emlékként őrzöm, örömmel gondolok rá. Imádom a frissen kaszált mező illatát, mint ahogy a mezei virágok mindent betöltő illata a nyarat idézi számomra.

IMG_20200619_184233

Persze ennek az ellentéte is működik, vannak konkrét illatok, amiket, ha csak egy pillanatra is megérzek, rossz érzés fog el. Ilyen nálam az aszfaltozás csípős illata, amit, ha tehetek, messziről elkerülök, de sokan kerülhettünk már kellemetlen helyzetbe akkor, amikor egy liftben szorongva szúrós izzadság szag csapta meg az orrunkat.

Nem véletlen, hogy illatok terén a harmonikusakat, kellemeseket keressük, ezeket helyezzük előtérbe akkor is, amikor ruháink, otthonunk illatosítását tervezzük. A különböző illatok segíthetnek a megfelelő hangulat kialakításához, magabiztosságot adhatnak, de akár meg is nyugtathatnak minket. Az illatok iránti érzékenység függhet a napszaktól, hangulattól, egészségügyi állapottól vagy akár kortól is. Ebből adódik, hogy különböző illatokat választunk különféle helyzetekben: mást egy estélyi ruhához és mást az ágyneműinkhez, törölközőinkhez. Talán éppen ilyen fontos az is, hogy egy mosás során az illatok egymással kiegészüljenek, vagyis a mosószer és az öblítő passzoljon, hiszen így lesz a végeredmény egy kellemes, szerethető élmény.

Lenor

A Lenor „tökéletes párosa”, vagyis a mosószer és az öblítő kettőse ezt biztosítja számunkra. Amellett, hogy a Lenor mosókapszula ragyogóan tisztává és illatossá varázsolja a ruhákat, a Lenor textilöblítők használatával egy teljes héten át élvezhetjük a frissen mosott ruhák és ágyneműk illatát. Ha szeretnénk tovább fokozni az illathatást, érdemes a Lenor illatgyöngyöket bevetni, amiknek köszönhetően még tartósabb illatot érhetünk el.

Talán nincs is annál jobb érzés, mint amikor egy hét elteltével is a frissen mosott textília illata köszön vissza az esti lefekvéskor, és az sem utolsó, hogy a ruháink, mindenféle extra illatosítás nélkül is illatosak maradnak több nap elteltével.  Hogy milyen illatpárosokból válogathatunk, azt mutatom is!

Lenor Spring Awakening: A Lenor Spring mosószerek és öblítők használatával a tavaszi virágok, a természetes pacsuli és a fehér cédrus illatának öle­lésébe burkolózhat. Felemelő és üdítő élményt kínál, amelytől felélénkülve és felfrissülve érezhetjük magunkat a különleges napokon és a mindennapi rutinok közepette is.

Lenor-Spring-awakening-kollekció- (1)

Amethyst és Floral Bouquet: titokzatos illatkoktél frissítő bergamotból, törékeny, éteri fréziából és ragyogó jázminból. A háttérben érezhető, megnyugtató illatjegyek bársonyos melegségbe burkolnak, amitől magabiztosnak és kellemesen fogod magad érezni egésznap. A Lenor Amethyst és a Floral Bouquet egy kifejezetten érdekes illatkombinációt eredményez, egyedit, mint a valódi ametiszt.

Lenor-Amethyst-kollekció

Lenor Gold Orchid: kísértésbe ejtő vaníliát tartalmaz, ami a testet és az elmét egyaránt megnyugtatja. A mimóza, a méz, a rózsa és a lédús őszibarack jegyeit is magán viselő Lenor Gold Orchid illata érzéki élményt nyújt.

Lenor-Gold-Orchid-kollekció

Így mosunk mi

Természetesen a mosás minden család heti programja, ám érdekes azonosságok figyelhetőek meg. Erre mutatott rá egy 2020-as kutatás:

  • A 18-65 éves lakosság jelentős része, 86%-a szokott mosni, és minél nagyobb egy háztartás, annál jellemzőbb, hogy egy héten többször is szükséges mosni.
  • Mosás során a mosószer mellett az öblítő is fontos termék, közel 80%-a azoknak, akik szoktak mosni, minden alkalommal használ öblítőt. Az öblítő elsődleges funkciója az illatosítás.
  • A ruha illata – hiszen magunkon viseljük – szinte mindenki számára fontos, a 18-65 éves lakosság 60%-a számára pedig kiemelten.
  • Bár a ruha illata fontos, az illatok tartósságáról már megoszlanak a vélemények – a többség csak maximum 1-2 napig érzi illatosnak a kimosott ruhákat. Azok, akik számára kiemelten fontos a ruha illata (jobban odafigyelnek erre, vagy találtak olyan megoldást, amely ezt elősegíti  azok akár egy hétig is vagy még tovább illatosnak érzik a ruhákat.
  • Ha a mosószer és az öblítő nem harmonizál(na) egymással, zavaró tud lenni, a célcsoport 64%-a számára probléma lenne, ha emiatt nem lenne kellemes illatú a ruha.

Gyermekektől távol tartandó!

Kapcsolódó bejegyzések