Amikor a sütemény és kávé egymásra talál…

Egy jó kávénak a jelenlegi helyzetben még nagyobb értéke van, mint valaha volt. Lelket melengető, amikor elkészül az illatos kávé, amikor az öt perc szünetben nyugodt pillanatok között elkortyoljuk kedvenc latténkat. A Nespresso Barista Creations új ízei pedig egy kis extra kényeztetést is nyújtanak, hiszen három népszerű sütemény ihlette az ízeket.

A sütemény és a kávé szinte kéz a kézben jár, nehezen tudnánk édesebb kényeztetést elképzelni. Amikor egy jó kávé és egy ízletes sütemény összhangban van, akkor lesznek igazán mennyeiek a kávéházi pillanatok. De miért ne lehetne ezt az érzést megteremteni egyetlen kapszula segítségével? A Nespresso Barista Creations új ízei ezt hozzák el nekünk, hiszen három népszerű sütemény ízvilágát varázsolták a kapszulákba.

Global_OL_ALL_SONespresso34_Image_Flavoured_Sleevesx3_2019_2024

Vanilla Éclair kávé: egy bársonyos espresso, amelyet az elegáns vanília íz tesz igazán különlegessé.

Caramel Crème Brûlée kávé: karamellás ízével lágyítja a latin-amerikai Arabica kávék pörkölt ízjegyeit, és a kávé gazdag, krémes textúrája édessé varázsolja az egész napot.

Cocoa Truffle kávé: a kakaó és az espresso pirított gabonás aromáinak keveredése étcsokoládés trüffelre emlékeztet.

Mihályi László, Magyarország egyik leghíresebb cukrásza, a váci Mihályi Patisserie tulajdonosa a három új ízről a következőket árulta el: „A francia cukrászok rég tudják, hogy a kávéhoz jól megy az Éclair, ami eredetileg is egy égetett tészta selymes kávékrémmel párosítva. Remekül működik a sült „tésztássága” a kávékrémmel. A créme brûlée a világ legkrémesebb krémje; a kávé és a créme brûlée tökéletes párosítás, és akkor még nem említettük a karamellt, a roppanós karamellizált cukrot a krém tetején! A kávékollekció harmadik tagja a trüffel, amiből számtalan variáció létezik. Itt a kakaóbab íze és a kávé tökéletes egymásra találásáról beszélhetünk, amelyben a csokoládé kibővíti az állagok és textúrák skáláját”.

P_3779_OL_Group_Essenza_Mini_C

Hogyan lehet ezt az élményt még tovább fokozni? Nos, ha a Nespresso Barista Creations ízekből különleges kávékat készítünk. Hoztam néhány receptet, érdemes otthon sorba kipróbálni őket!

ÉDES TRÜFFEL CAPPUCCINO

Hozzávalók: 1 Nespresso Cocoa Truffle kávékapszula,  100 ml 1,5% tej, 5 ml karamellszirup, 1 evőkanál sűrített tej, 1 teáskanál kakaópor

Készíts tejhabot 100 ml tejből. Közben önts 5 ml karamell szirupot és 1 evőkanál sűrített tejet egy csésze aljára. Öntsd a forró tejhabot is a csészébe, és készíts a tetejére 25 ml Nespresso Cocoa Truffle kávét. Díszítsd reszelt étcsokoládéval vagy kakaóporral. Tejhelyettesítőként használjon szója vagy zab alapú növényi italt.

Global_OL_ALL_SONespresso34_Image_Flavoured_DolceTruffleCappuccino_2019_2024

CAPPUCCINO DAMOUR ROSÉ

Hozzávalók: 1 Nespresso Vanilla Éclair kávékapszula, 100 ml szójaital, 10 ml céklalé, egy csipet őrölt kardamom

100 ml szójaitalból és 10 ml céklaléből készíts „tejhabot”. A csésze aljára tegyél egy kis őrölt kardamomot, majd öntsd rá a forró szójaital habot, és készíts a tetejére 25 ml Nespresso Vanilla Éclair kávét.

Global_OL_ALL_SONespresso34_Image_Flavoured_CappuccinoAmourRose_2019_2024

ARANYLÓ KURKUMA LATTE

Hozzávalók: 1 Nespresso Caramel Crème Brûlée kávékapszula, 120 ml szójaital, 1 kiskanál kurkuma por

Önts 120 ml szójatejet, majd tegyél 1 kávéskanál kurkuma port a Barista receptkészítő készülékbe. Válaszd ki a „Latte Macchiato” receptet. Öntsd a forró tejhabot egy nagy pohárba, és készíts el 40 ml Caramel Crème Brûlée kávét a tetejére. Végül szórj rá kurkumaport dekorációként.

Global_OL_ALL_SONespresso34_Image_Flavoured_GoldenTurmericLatte_2019_2024