Tudtad, hogy az agave szuper hajerősítő?

Egy nagyon izgalmas hajápoló csomagot kaptam nemrég az Yves Rocher-tól. Agave kivonattal bővítették a termékek összetételét. Miért szuper hatóanyag az agave? Mert ennek köszönhetően a fejbőr vérkeringése megduplázódik.

Az agave többféleképpen is hasznosítható növény, hiszen a növény tövét a tequila készítéshez, míg a leveleit a szépségiparban használják fel. Magas cukortartalommal rendelkezik, és az agave fruktán hidratáló, bőrpuhító, bőrnyugtató hatással rendelkezik, ami a száraz bőr esetében nagyon kedvező eredményt jelent. Mivel szövetösszehúzó hatása is van, ezért pórusösszehúzó hatása miatt a szépségápolási készítmények kedvelt hatóanyaga.

Yves Rocher hajápolás

A hajápolásban is számíthatunk rá, kifejezetten a kék agave kivonatot kell keresnünk, mert ez lesz az, amitől a hajszálak erősebbek, rugalmasabbak lesznek.  Vérkeringést javító, így a fejbőrben a hajhagymák több tápanyagot tudjanak felszívni, és a növésben lévő szálakat óvja, erősíti. Lássuk, milyen termékeket ismerhettem meg!

Fejbőrradír városi hatások ellen

Ez egy nagyon érdekes termék, mert sok esetben nem is gondolunk bele abba, hogy a fejbőrön milyen sok szennyeződés rakódik le, amely egy sima hajmosással nem távolítható el. Úgy próbáljuk elképzelni, mint a testradírt. Ahogy a bőrnek jól esik az elhalt hámsejtek eltávolítása, úgy a fejbőrnek is jót tesz egy radírozás. Ennek köszönhetően javul a fejbőr oxigén ellátása és még a haj zsírosodása is csökkenhet.  Hogyan használjuk? Első lépésként, még a hajmosás előtt, masszírozzuk a nedves fejbőrbe, majd öblítsük le. A benne található hámlasztó szemcsék 100%-ban természetes eredetűek.

Yves Rocher hajápolás

Ragyogó szépség sampon

Legnagyobb érdeme, ahogyan minden Yves Rocher hajápoló terméknek, hogy 98% természetes összetevőt tartalmaz, növényi eredetű lemosó alappal. Szilikonmentes és biológiailag könnyen lebomló formulával rendelkezik. Ebbe az 100 %-ban újrahasznosított műanyag flakonba még egy jó adag agave és körömvirág is került, így a fejbőr és a hajszálak is szépek, ápoltak lesznek.

Yves Rocher hajápolás

Fényt adó hajleöblítő ecet

Már gyerekkoromban nagy divatja volt az ecetes öblítésnek. Többek között fényt adott a hajnak, attól csillogóbb, fényesebb lett. Nem volt nagy kedvenc, mert a hígított ecet szagát nem nagyon lehetett eltüntetni. Az Yves Rocher terméke természetesen nem hasonlítható ilyenformán a hagyományos módszerhez, hiszen málna illata nagyon kellemes utózöngét ad a hajnak. A hatása azonban hasonló: eltávolítja a hajszálakra rakódó vízkövet, és ahogy a termékcsalád minden tagja, az agávé itt is javítja a fejbőr keringést.  Hogyan használjuk? Az utolsó vizes leöblítés előtt oszlassunk el egy diónyi adagot a vizes hajon.

Yves Rocher hajápolás

Hajtöredezés elleni erősítő szérum

Talán erre gondolunk a legkevésbé akkor, amikor hajápolásra kerül a sor, pedig a hajvégek védelme fontos, ha azt szeretnénk, hogy egészséges és hosszú hajunk legyen. Bár az ideális az lenne, ha max. 160°C-on használnánk a hajformázó készülékeinket, a gyors eredmény érdekében gyakran feltekerjük a hőfokot. Az Yves Rocher széruma 230°C-ig képes védelmet adni, köszönhetően a benne található omega 6 és  9 zsírsavakban is gazdag jojobaolajnak, amely védi a hőhatásnak kitett hajat, valamint erősíti a hajszálakat a hajtöredezettség mérséklése végett.

Yves Rocher hajápolás

Kapcsolódó bejegyzések