William Turner mintái a H&M kapszulakollekciójának ruháin

Szeretjük az együttműködéseket, mert két jó márka – kiváltképp, ha más szegmensből érkezik – közösen még izgalmasabb, érdekesebb terméket tud létrehozni. Nincs ez másként a H&M és a brit tapéta- és textilház, a GP&J Baker esetében sem.

Augusztus 2-án kerül a H&M üzletekbe az a kapszulakollekció, amelyet a több mint 100 évvel ezelőtt, 1884-ben alapított ikonikus brit tapéta- és textilházzal, a GP & J Baker rel hozott létre. A női darabokat tartalmazó kollekcióhoz a GP & J Baker legrégebbi printjeit használták fel a tervezők, hogy időtlen darabokat alkossanak.

GP & J Baker x HM_ChicAndCharm

GP & J Baker x HM_ChicAndCharm

“Azok a printek, amelyeket a kollekcióhoz használtunk a GP & J Baker márkánk DNS-ét képezik. Némelyike a márkánk legikonikusabb és nagyra becsült designja, és ezeket egy új terület, a divat alkotásain látni egy csodálatos dolog.” – mondta Ann Grafton, a GP & J Baker vezérigazgatója és kreatívigazgatója.

GP & J Baker x HM_ChicAndCharm

GP & J Baker x HM_ChicAndCharm

Néhány mintát az archívumból választottak, mint például a Magnóliát, amelyet William Turner festett a GP & J Baker számára 1913-ban. Turner klasszikus keleti madár, virág és hortenzia mintái, az erőteljes, fafaragásokra emlékeztető geometriai mintákkal keverednek, ezzel tisztelegve az art deco tervező Jean Durand munkássága előtt.

GP and J Baker x HM_ChicAndCharm

GP & J Baker x HM_ChicAndCharm

A kollekció világos és könnyed, elegáns és romantikus darabokat kínál a vásárlóknak. A sziluettek hosszúak, légiesek és markánsak a puffos vállrésszel, tölcsér- vagy épp ballonszerű ujjakkal és a kontrasztos mintájú szegélyekkel.

GP and J Baker x HM_ChicAndCharm

GP and J Baker x HM_ChicAndCharm

“Ez egy tökéletes időszak a divatban  a hangsúlyos printek és minták megalkotására. A kollekció darabjai nőiesek és erőteljesek, mégis laza érzést sugároznak, és reményeink szerint szeretni fogják azok, akik nemcsak a divatért, de a print designért is rajonganak” – mondta Pernilla Wohlfahrt, a H&M designért felelős igazgatója.

Kapcsolódó bejegyzések