Velencei kalandozások az illatok gondoláján

„A velencei életérzés pontosan olyan, mintha az ember egyszerre falna fel egy teljes doboznyi konyakmeggyes bonbont”  – Truman Capote

Velence

Madisonban úgy tartják, hogy az igazán jó parfümök olyanok, mint Ariadné fonala: kivezetnek bennünket a hétköznapok labirintusából. Ünneppé válik a leghétfőbb hétfő és lehet is csomagolni: már kora reggel egy megmagyarázhatatlanul csábító utazásra indulhatunk. Úgy, ahogyan Fluvio Fronzoni író tette, akit minden illat-ínyenchez hasonlóan az orránál fogva vezettek az illatok „Re Profumo” című könyve megírása közben. Signore Fronzoni romantikus regénye alapján 2014-óta hat igazán különleges illat látta meg a napvilágot Celso Fadelli gondozásában, amelyeket egy-egy könyvbéli karakter ihletett.

Celso Fadelli

Idén augusztusban azonban a sztori tovább íródik: három légiesen könnyed kreációval gazdagodott a megunhatatlan múzsának, az ellenállhatatlan Velencének emléket állító márka. A „Re Profumo” Aqve kollekciója mindazon mesterek álmainak gyümölcse, akik nap mint nap arra törekednek, hogy a legnemesebb természetes alapanyagokból, a legjobb minőséget állítsák elő. A legújabb három Eau de Perfume így aztán egy könnyed, nyáresti kiegészítése annak a tömény Velence-élménynek, amit a velencei parfümház kínál.

Celso Fadelli Aqve

Aqva Meravigliosa – EAU DE PERFUM, 100ML

A bőség és kifinomultság józan illata, egy üzleti ebéd tökéletes kiegészítője

Velencét a bennfentesek csak úgy hívják „La Serenissima”, a derű maga. A tiszteletbeli címet Bizánctól kapta a dózse, amely aztán idővel a városállamra ragadt, hiszen hosszú évszázadokon keresztül Velence a nyugalom szigete volt kereskedelmi és kiváló diplomáciai kapcsolatainak köszönhetően. Az illat energikus borssal és citrommal nyit, majd virágos jegyeken keresztül dohányos, bőrös illatokba vegyül. Az Aqva Meravigliosa a víz felszínén játszó napfény illata.

Celso Fadelli Aqva Meravigliosa

Aqva Passionate – EAU DE PERFUM, 100ML

Kacér és érzéki, kigombolt ing vagy merész dekoltázs, szembe lógó hajtincs

Bőrrel érintkezve a jól kigondolt, felszabaduló aromák feltárják az elmúlt ötszáz év mennyet-poklot megrengető love story-jainak kapuját: Casanova víg napjaitól a Tinder-randikig. Rózsabors és fahéj adja meg az érzéki, orientális felütést – mindkét alapanyag Velencén keresztül áramlott Indiából Európába. A szív-illatok közül a kasmír és cédrus adja viselőjének az önbizalmat. Léptei nyomában szívek fognak hullani.

Celso Fadelli Aqva Passionate

Aqva Narcotica – EAU DE PERFUM, 100ML

Kényeztető, friss és érzéki, az ártatlanság és turpisság között félúton

Nevét az egyik legősibb gyógynövény-keverékről kapta, amelyet Velence egyik hercegének készítettek. A nem mindennapi ajándékot már a korabeli források is megemlítik kiemelkedő játékossága miatt: a citrom és a narancs miatt első benyomásra éles, az orgonának és a bőrnek köszönhetően megnyugtatóan simogató, szelíd.

Celso Fadelli Aqva Narcotica