Védd a bőrödet a hideg ellen

A téli időszakban különösen fontos figyelmet fordítani a bőrápolásra. Ilyen körülmények között még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is több odafigyelést kíván, mivel könnyebben kiszáradhat, érzékennyé válhat.

winter

A hideg és a szél még a legrövidebb kint tartózkodás esetén is megviseli az arc finom bőrét. Az arcbőrünk külső hidratálásában és a hideg elleni védelemben a Weleda siet a segítségünkre. A Coldcream ápolja a száraz bőrt, puhává és selymessé varázsolja, táplálja és védi a zord időjárással szemben, a gazdag növényi olajok és az értékes méhviasz pedig megvédik a kiszáradástól. Az arcápoló krémet érdemes legalább 20 perccel azelőtt felkenni, mielőtt kimegyünk a hidegbe, hogy ki tudja fejteni jótékony védőhatását.

Talán nem is gondolnánk, de a hosszas fürdőzés sem tesz jót a bőrnek, bármennyire is jól esik télen. Inkább válasszuk a meleg – nem forró – és nem túl hosszú ideig tartó zuhanyzást, ezzel is segítve bőrünket, hogy megőrizze a lipidrétegét. Ha van rá lehetőségünk, szaunázzunk gyakran. Immunrendszer-erősítő hatása mellett edzi a bőrt is. Borsmenta vagy eukaliptusz illóolaj használatával pedig megóvhatjuk magunkat a meghűléses megbetegedésektől.

vedelem a hideg ellen

A benti száraz levegő és a kinti hideg, szeles időjárás hatására az ajkunk különösen hamar ki tud száradni. Nagyon fontos, hogy ne használjuk ásványi olaj származékot tartalmazó ajakápolót, mivel az „függővé” teszi a bőrt, tehát akkor is kívánni fogja a krémet, amikor valójában nem lenne rá szükség. Ezzel szemben a Weleda Everon ajakápoló kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, nyugtat és ápol anélkül, hogy filmréteget képezne a bőrön. Shea vajjal, candelilla- és rózsaviasszal védi az érzékeny ajkakat és szintetikus UV-szűrő nélkül gondoskodik a természetes napvédelemről – erre bizony a téli napsütésben is szükség van.

Az arcunk és az ajkunk mellett a kezünk is fokozottan ki van téve az időjárás viszontagságainak, ráadásul a házimunka sem kíméli a bőrünket. A Weleda Homoktövis kézkrém tökéletes ápolást nyújt az igénybevett kezek számára, védi a bőr nedvességtartalmát, simává és selymessé varázsolja azt. Különösen gyorsan beszívódik és gyümölcsösen friss citrus illatával kényezteti az érzékeket. Kézmosás, mosogatás után is hasznos bekenni vele a kezünket, de este, lefekvés előtt semmiképp se feledkezzünk meg róla!

Kapcsolódó bejegyzések