Új étlappal és sztár séffel vág neki a nyárnak a 4Bro Downtown

2018 május 31.
Új étlappal és sztár séffel vág neki a nyárnak a 4Bro Downtown bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy sajtóeseménynek köszönhetően egyszerre ismerhettem meg egy szuper éttermet a Gozsdu udvarban és egy fantasztikus nyári illatot. A 4BRO DOWNTOWN és a Prada partija egyszerre volt stílusos és lenyűgöző, ráadásul az étterem új étlappal rukkolt elő, így belekóstolhattunk az újdonságokba.

Szuper egy olyan eseményen résztvenni, amely a kötetlen stílus és az oldott hangulat ellenére – lévén bloggerek, infulencerek és újságírók vagyunk – kellőképp informatív, hiszen így egyszerre érezhetjük nagyon jól magunkat, miközben felcsipegetjük a legfontosabb híreket. Legyen az egy debütáló étlap, vagy egy új illatpáros – amelyek ráadásul még jól is álltak egymásnak. Mindkét márka kellően sikkes és elegáns volt, így egymást erősítve lenyűgöztek engem is.

4Bro Downtown

4Bro Downtown nem csak este

A Gozsdu udvarban, ahol egymást érik a jobbnál jobb éttermek, azt gondolnánk lehetetlen igazán ütőset alkotni. Nos, A 4Bro Downtown bőven megugrotta ezt a szintet, hiszen Bajdik Márton séf megálmodta azt, amire mindenki vágyik. Szakított azzal a klisével, miszerint a Gozsdu udvarban az élet csak este kezdődik. Bajdik, aki korábban az InterContinentalban, a La Perle Noire-ban, a Costes Downtownban, illetve a Zsidai-csoportnál a Pierrot-ban edződött, most megmutathatta mitől tud igazán jó lenni egy étlap.

4Bro Downtown

4Bro Downtown

Lenyűgöző étlap

Az étlapon zseniálisan megalkotott ételkompozíciók találhatóak, rengeteg magyar hozzávalóval. Találunk itt zöldborsó krémlevest kecskesajttal, kacsamellet négyféle állagban szervírozott répával. De izgalmas a rizottó is, ami egy salottahagymás, fehérboros kompozíció, melyhez bőrével sütött supreme csirkemell filét és petrezselyem salátát is tálalnak.

A főételek mellett Bar Food kínálatot is találunk (rák ropogóssal, Buffalo csirkeszárnyakkal, vagy az egyszerűség kedvéért sajtválogatás) és érdemes az édességekről is szót ejteni, mert például a citrom torta, vagy az áfonyás sajttorta lenyűgözi az embert (igazolhatom!).

4Bro Downtown

Ennyi kulináris finomság után térjünk át az illatokra, hiszen az est során bemutatkozott a Prada legújabb illatcsaládja, a La Femme Prada L’Eau és a L’Homme Prada L’Eau, melyek egyértelműen a nyarat, annak forró és frissítő kettősségét adják vissza.

Minden titok az üvegcsében rejlik

L’Homme Prada L’Eau esetében, az ámbra és az írisz tökéletesen összeolvad a vörös gyömbérrel, a kardamommal és a nerolival, míg a mandarin és a szantálfa jegyei egy kis feszültséget teremtenek az illategyüttesben. A La Femme Prada pedig a zöld Frangipáni virág és a zöld mandarin olaj légies elegye. Fűszeresebb, gyümölcsösebb elődje finomabb verziója ez az illat, több virágos jeggyel gazdagítva.Prada

Prada

Kapcsolódó bejegyzések