Tudtad? Minden korosztálynak megvan a maga bőrápolási feladata

2021 április 28.
Tudtad? Minden korosztálynak megvan a maga bőrápolási feladata bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ahhoz, hogy a bőrünk a legjobbat kapja, érdemes figyelembe venni azt, éppen mire van szüksége. Az Oriflame NovAge termékcsaládjának fejlesztői sokezer órás kutatás-fejlesztői munkával a hátuk mögött ezúttal nekünk is segítenek abban, hogy melyik korosztálynak mire érdemes odafigyelni.

Hidratálás és energetizálás a 20-as éveinkben

Sokaknak eszébe sem jut, de már egészen fiatal korban is érdemes tenni a bőrünk öregedése ellen, hogy megőrizzük arcunk fiatalságát. Már 20 éves kor felett is megfigyelhetjük a fakuló bőrtónust, a hidratáltság hiányát és a tág pórusokat a bőrünkön. A megfelelő arcápoló család használatával azonban segíthetünk a bőr energetizálásában, a fáradtság jeleinek és a finom vonalak, valamint a pórusok láthatóságénak csökkentésében.

Oriflame novage skinergise set

Kollagén is hyaluron a ráncfeltöltésért a 30-as éveinkben

30 éves kor felett már láthatóbb jelei lehetnek a bőr öregedésének. A fakó bőrtónus és a hidratáltság hiánya mellett érzékelhetjük a finom vonalak, ráncok megjelenését is, ekkor azonban még gyorsan és hatékonyan befolyásolhatjuk ezeket a változásokat.  Tudományos eredmények is alátámasztják, hogy az. ún Tri-Peptide technológia fokozza a kollagén termelődését, amely fontos szerepet tölt be a ráncok csökkentésében, az alacsony molekulasúlyú hyaluronsavval pedig akár azonnali eredmény is mutatkozhat a ráncfeltöltés terén, a növényi – akár acaiból nyert – őssejtkivonat pedig lassíthatja a bőröregedés folyamatait.

Oriflame novage ecollagen wrinkle power set

40-es éveinkben alkalmazzunk elasztint a bőr megereszkedése ellen

40 éves kor felett az eddig felsorolt bőrtünetek mellett a bőr megereszkedésével is kell számolni. A lifting ebben a korban már fontos szerepet tölt be a bőrápolásban, ehhez pedig az elasztin termelődés serkentése járulhat hozzá. Ha pedig emellett a kollagén csökkenésének mértékét is meg tudjuk akadályozni a bőrben – például a nyáriorgonából nyert növényi őssejtkivonattal -, akkor sikeresen lassíthatjuk a bőröregedés folyamatát.

som novage ultimate lift contour define set

Szálljunk harcba a pigmentfoltok és a mélyebb ráncok ellen az 50-es éveinkben

A bőröregedés jelei 50 éves kor felett válnak igazán láthatóvá. Ekkor már megjelenhetnek pigmentfoltok, elveszíthetjük bőrünk feszességét, a ráncok a finom vonalak elhagyásával mélyülhetnek, egyre szárazabb lehet a bőrünk és a bőrtömörség hiányának hatására az arckontúrunk is tompulhat. Innovatív és tudományos alapokon nyugvó technológiákkal azonban tovább tudjuk fokozni a bőrben a kollagén termelését, ezzel csökkentve a mélyebb ráncok megjelenését, növelve a bőrünk vízellátottságát és tömörségét. A jól megválasztott növényi őssejkivonat pedig a bőrtömörség megőrzése mellett a pigmentfoltok eltüntetésében is segítségünkre lehet.

som novage bright sublime set

Ne feledkezzünk meg a kiegészítő kezelésekről

Persze bármilyen korúak vagyunk, nem árt kiegészítő kezelésekkel is támogatni napi arcápolási rutinunkat, melyben segítségünkre lehetnek az Oriflame ötödik évfordulóját ünneplő NovAge termékcsalád új, ún. ProCeuticals termékei, amelyek öt különböző módon szállnak szembe a bőr kihívásaival.

Oriflame NovAge Proceuticals

Ha egyenletesebb bőrszínre vágyunk, akkor érdemes belevágnunk a C vitamin erejével egy 4 hetes bőrfehérítő programba. A 10%-os C vitamin szérummal gátolhatjuk a melanin termelését bőrünkben, biztosítva az egyenletes bőrtónust. A makacsabb ráncok ellen az 1,1%-os retinol cseppek lehetnek a segítségünkre, melyek látványosan helyreállítják a bőr víztartalmát állandó használat mellett, serkentik a bőrünk sejtmegújulását és bőrünk felszínének textúrájában is jelentős javulást eredményezhetnek.

SoMe_40880_Proceuticals_4

A bőrhibák eltüntetésére és bőrünk megújítására hatékony megoldást jelenthet a hámlasztás, amely a száraz és elhalt hámsejtek eltávolításával hat a bőrünkre, elősegítve ezzel az új bőrsejtek képződését. A bőrfeszesítést a peptide-ben gazdag ampullákkal tudjuk elérni, végül pedig egy komplex összetevőjű, niacinamide-ot is tartalmazó fátyolmaszkkal fokozhatjuk bőrünk hidratáltságát és egészséges megjelenését. A niacinamide a B3-vitamin egyik formája, amely nemcsak erősíti a bőr felső rétegét, de pozitív hatása van a hámrétegre és a kollagén termelést is növeli.

Kapcsolódó bejegyzések