Trópusi kalandozások

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy mennyire kellemes lenne a téli hidegből a forróságba utazni, lehetőleg ne csupán néhány napra… Ám amíg erre nem találunk tényleges lehetőséget, maradnak a pótmegoldások.

Amik lássuk be, nem is olyan rosszak. Ha meg tudunk békélni azzal, hogy egyelőre a hazai éghajlaton hűsölünk, akkor találhatunk néhány olyan kényeztetést, amellyel egzotikus tájakra repíthetjük magunkat – az érzékek szintjén. Hiszen a drogériákban is fellelhetünk számos olyan trópusi hatóanyagot tartalmazó natúrkozmetikumot, amelyekkel a vágyott célországot varázsolhatjuk otthonunkba a hideg estéken. Érdemes áttekintenünk a Dr. Organic natúrkozmetikai márka kínálatát, melyek segítségével első osztályú trópusi kényeztetésben lehet részünk.

1be556d926c0c532ffc0b5940ba62dc4

Irány a Holt-tenger!

Köszönhetően egyedülálló összetételének, a Holt-tenger vizének gyógyászati és kozmetikai értéke megkérdőjelezhetetlen. Igen magas – 33%-os – sókoncentrációnak köszönhetően igazán népszerű úti célnak számít nemcsak a kikapcsolódni vágyók, hanem az olyan bőrbetegséggel küzdők körében is. Egy kényeztető Holt-tengeri fürdőt otthon is vehetünk. Nem kell hozzá más, mint a Dr. Organic fürdősója, mely természetes Holt-tengeri só, plankton és alga kivonatot tartalmaz, melyek tökéletesen kiegészítik a benne lévő ásványi sók pozitív hatását.

holt tenger

A kókuszpálma árnyékában

Ahogy egy indonéz mondás tartja, a kókusz annyi módon hasznosítható, ahány napja van egy évnek, és valóban, gyakorlatilag minden része felhasználják: gyümölcsének húsa ehető, a kókusztej iható, olajával főznek, leveleiből ruhát, sátrat, ékszereket, sőt a letermett kókuszpálmából bútort készítenek. Jótékony hatása a szépségápolás területén is nagyon fontos szerepet játszik. A kókuszolaj azon túl, hogy hidratálja és feszesíti a bőrt, véd a sejtkárosító szabadgyökök ellen, remekül ápolja a roncsolódott hajat, sőt, serkenti a hajnövekedést. A Dr. Organic bioaktív extraszűz kókuszolajat is tartalmazó olaja szobahőmérsékleten szilárd, felmelegítve könnyen felszívódó olajjá válik és bármely testfelületet, beleértve a hajat is, gazdagon hidratálja, kondicionálja.

coco2

A teafa hatalma

A teafaolaj remek sebgyógyító hatását már az ausztrál őslakosok is felismerték. Már az 1920-as években felismerték antiszeptikus tulajdonságait, aminek köszönhetően a legkülönfélébb bőrproblémák kezelésére alkalmas: sebkezelő, gombaölő, és gyulladáscsökkentő hatású. Természetesen nem kell Ausztráliáig mennünk, hogy próbára tegyük a teafa leveleiből nyert olajat. A Dr. Organic teafaolajas termékcsaládjából is válogathatunk, ha a fenti problémák valamelyikével küzdünk. A Dr. Organic bioaktív teafaolaja fertőtlenít és mélyen behatol a bőr rétegeibe, ezzel segíti a bőr higiéniájának fenntartását, ezért kiválóan alkalmazható rovarcsípésekre, kisebb sérülésekre.

tea

Kapcsolódó bejegyzések