Trópusi jegeskávékkal frissítsd fel a nyarat!

2021 június 7.
Trópusi jegeskávékkal frissítsd fel a nyarat! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Már nagyon vártam a Nespresso idei jegeskávé újdonságait, mert ezekkel a finomságokkal a kávérajongók számára is megkezdődhet a jégre hűtött kávés finomságok időszaka. Tavaly is voltak Barista Creations for Ice kedvenceim, és ahogy látom, ez időn sem lesz másként, ráadásul egy új kávé is napvilágot látott, mégpedig kókuszos ízpárosítással, ez pedig nem más, mint a Limited Edition Tropical Coconut Flavour over Ice kávé.

Tudtad? A 30 év alattiak 37 százaléka hetente háromnál is több alkalommal fogyaszt ilyen jegeskávét, ráadásul amellett, hogy szeretik a hideg kávét, ez a generáció kifejezetten keresi az újszerű kávéélményeket és az egzotikus ízeket.

A jég megváltoztatja a kávé ízét, mert a forró és hideg találkozásánál keletkező hősokk a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel. De mi a tökéletes jegeskávé titka? „Mindig a jég legyen az első összetevő. A nagyobb méretű jégdarabok nem olvadnak el azonnal, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Édesítéshez szirupot javaslok, mert a hideg folyadékban nem oldódik olyan jól a cukor. A jég és a kávé aránya legyen kettő, de inkább három az egyhez.” ­– foglalta össze Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete a legfontosabb alapszabályokat.

Nespresso Atelier kávégép jegeskávéval_edited

Fedezd fel a Barista Creations for Ice kávékat!

Az Original kávék rajongói számára, akik szeretnék trópusi utazásra repíteni ízlelőbimbóikat, a Nespresso bemutatja a Limited Edition Coconut Flavour over Ice őrleményt. A kókusz gyönyörű egyensúlyt teremt a latin-amerikai Arabica szemekből készült espresso pörkölt, karamellás ízjegyeivel.

Az idő melegebbre fordultával a Nespresso újra bevezeti népszerű Original jegeskávé-kapszuláit, a Barista Creations Freddo Delicato és a Freddo Intenso kávékat is, amelyek idén nyáron új csomagolásban, de a már jól ismert remek ízekkel érkeznek. A Nespresso Barista Creations for Ice kávékat kifejezetten úgy házasították össze és pörkölték, hogy közvetlenül jégre elkészítve bontakozzanak ki legjobban a kávék frissítő aromái.

A Barista Creations Freddo Delicato egy világos pörkölésű kenyai Arabica, amelynek finom, kellemesen gyümölcsös ízjegyei akkor érvényesülnek igazán, ha jégkockákra önjük az italt. Mellette ott a Barista Creations Freddo Intenso azok számára, akik a mélyebb, pörkölt ízeket keresik: a dél-amerikai Arabica kávék és az indonéz Arabica blendje intenzív és izgalmas jegeskávét alkot, amelyek ízei jól illenek az évszakhoz.

Nespresso Barista Creations for Ice kávékapszulák_edited

Jegeskávé koktélek

FREDDO INTENSO TIKI FRISSÍTŐ

Hozzávalók 1 adaghoz: 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml), 150 g (5 nagy méretű) jégkocka, 90 ml gyömbérsör vagy citromos üdítő, 10 ml Tiki szirup, 1 szelet friss lime, 4-5 bazsalikom levél, opcionális: friss gyömbér, limehéj

Elkészítés: Tegyünk 1 nagy jégkockát (30 g) egy shakerbe, és készítsünk el közvetlenül a jégre 40 ml Barista Creations Freddo Intenso espresso-t. Keverjük meg, zárjuk le a shakert, majd rázuk össze erősen. Tegyünk 4 jégkockát (egyenként 30 g) egy nagy üvegpohárba. Adjunk hozzá 10 ml Tiki szirupot, és facsarjunk bele egy gerezd lime-ot. Gyűrjünk össze a tenyerünkben 4-5 friss bazsalikomlevelet, és dobjuk ezeket is a pohárba. Öntsük fel 90 ml szénsavas gyömbérsörrel vagy citromos üdítővel. Óvatosan öntsük rá a lehűtött kávét.

Nespresso Freddo Intenso Tiki frissítő_edited

PROVANCE-I FREDDO DELICATO LIMONÁDÉ

Hozzávalók 1 adaghoz: 1 Nespresso Freddo Delicato kávékapszula  (40 ml), 150 g (5 nagy méretű) jégkocka, 1 teáskanál friss vagy szárított levendula, 100 ml szénsavas víz, 15 ml vanília szirup, 10 ml friss citromlé, 1 friss citrom szelet, opcionális: egy ág friss levendula

Elkészítés: Készítsünk 40 ml espresso-t 1 evőkanál friss vagy szárított levendulára, hagyjuk 2 percig kioldódni. Szűrjük át egy shakerbe, és adjunk hozzá 1 nagy (30 g) jégkockát. Zárjuk le a shakert, és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 4 nagy jégkockát, és egy szelet citromot egy nagy üvegpohárba. Öntsünk bele 15 ml vaníliaszirupot és 10 ml friss citromlevet. Öntsünk bele 100 ml szénsavas vizet, és keverjük össze. Óvatosan öntsük a tetejére a hideg kávét, és díszítsük egy friss levendulaággal.

Caspar Miskin Photography, Caspar S. Miskin, culinaire, Europe food photographer, Europe interior photographer, Europe people photographer, food, interior photographer portfolio, lifestyle, Paris food photographer, Paris interior photographer, Paris people photographer, People photographer portfolio, Photographe d'intérieur, Photographe de cuisine, Photographe de culinaire, Photographe des gens, Photographe Paris, Photographe, portrait

EGZOTIKUS KÓKUSZOS ICE MACCHIATO

Hozzávalók 1 adaghoz: 1 Nespresso Coconut flavour over Ice kávékapszula (40 ml), 90 g (3 nagy méretű) jégkocka, 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej, 10 ml sáfrányszirup, limehéj, egy csipet szárított kókuszpehely

Elkészítés: Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy shakerbe, zárjuk le és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 3 nagy méretű jégkockát (90 g) egy nagy üvegpohárba, adjunk hozzá 10 ml sáfrányszirupot és egy kevés limehéjat. Öntsük a hideg tejhabot a pohárba, és keverjük össze. Készítsünk el egy Coconut Flavour over Ice espresso-t (40 ml) a pohárba, és a tetejét díszítsük szárított kókuszpehellyel.

Nespresso Edzotikus kókuszos ice macchiato_edited

TROPICAL COCONUT FLAVOUR OVER ICE MOCKTAIL (VERTUO)

Hozzávalók 1 adaghoz: 1 Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour over Ice kávékapszula (230 ml), 210 g (7 db nagy méretű) jégkocka, 20 ml Tiki szirup, 70 ml szénsavas víz

Elkészítés: Tegyünk 7 jégkockát (30 g/db) egy legalább fél literes üvegpohárba. Öntsünk hozzá 20 ml Tiki szirupot és 70 ml szénsavas vizet. Keverjük meg jól. Készítsünk el 230 ml Tropical Coconut Flavour over Ice kávét közvetlenül a jég tetejére.

Caspar Miskin Photography, Caspar S. Miskin, culinaire, Europe food photographer, Europe interior photographer, Europe people photographer, food, interior photographer portfolio, lifestyle, Paris food photographer, Paris interior photographer, Paris people photographer, People photographer portfolio, Photographe d'intérieur, Photographe de cuisine, Photographe de culinaire, Photographe des gens, Photographe Paris, Photographe, portrait

Kapcsolódó bejegyzések