Rágómaki segíti a picik fogzását

2023 november 25.
Rágómaki segíti a picik fogzását bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A fogak megjelenése egy rendkívül fájdalmas időszak lehet a kisbabák életében – és ugye a  kimerültségtől az anyukáékéban is. Míg vannak gyerekek, akiknek alig érzik meg a fogacskák kibújását, a többségnek meg kell küzdenie akellemetlen érzéssel.

Ez az időszak természetesen a kicsiknek a legrosszabb, hiszen fáradtak és nyűgösek, mert nem tudják kipihenni magukat. De nem szabad elfelejteni, hogy a szülőknek is kihívás, hogy kellő türelemmel legyenek és ébren is maradjanak vigasztalni a picit. A tehetetlenség érzése nagyon idegörlő, ezért szülőként bármit megtennénk, hogy csökkentsük a baba fájdalmait.  Erre a problémakörre jelentenek megoldást a Rágómakik, akik a kicsik legjobb barátai lehetnek.

Mi ez, majom vagy játék?

Rágómaki nemcsak egy mutatós játék, ahogy első ránézésre tűnik. Kialakításának köszönhetően hatékonyan csillapítja a fájdalmat és fejleszti a motorikus képességeket is a piciknél. Segítségével biztonságosan és higiénikusan vihető fel a fogíny gél is – szinte nem is tud róla a baba.

lila1_edited

Minden maki BPA mentes anyagokból készült, FDA és CE tanúsítvánnyal rendelkezik – ami igen ritkaság. A maki család többféle típusból áll, hogy már az újszülött kortól a babák társa legyen. A készlet a RágóZoo tagjaival bővíthető, így valóban játékosan segíthetünk a gyerekeknek ebben a nehéz időszakban.

Ráadásul, a Biocote Antimicrobial technológia még könnyebbé teszi a higiénikus tisztítást és megelőzi a baktériumok elszaporodását a rágókán. Igen praktikussá teszi, hogy mosogató- és sterilizáló gépben is fertőtleníthető. Vidám és trendi színekben kapható, akár hasznos kiegészítőkkel is, szóval jó ajándék lehet akár babalátogató ajándékba is.

Storkids-ragomaki-pink-1_edited

A “makik” hazai gazdája Math-Szabó Noémi, aki személyes indíttatásból találkozott ezekkel a játékos segítőtársakkal. 3 hónapos volt első gyermeke, amikor náluk is elkezdődött a fogzás és az ezzel járó kellemetlen éjszakák és nappalok egymás utánja.  Noémi így mesélt a makikkal való megismerkedéséről:

Épp három hónapos volt a kisfiam, amikor egy külföldön (Spanyolországban) élő barátnőmtől rágómakit kapott ajándékba. Akkor már éreztük, hogy mocorognak a fogcsírák, és a nyáladzás is nagyon intenzív volt, egyértelműen láttuk és éreztük: beköszöntött a fogzás időszaka. A rágómakit tehát már a kezdetektől használtuk, onnantól, hogy stabilan tudott fogni, a maki a mindennapjaink része lett, jött velünk mindenhova ez a zöld kis majmocska és hatalmas segítség volt Olinak nemcsak a fogacskák áttörésekor, hanem az azt megelőző hetekben, hogy a sajgó duzzadt ínyét a dudoros fejű rágómakival tudta masszírozni. Nagyon ügyesen ráérzett magától, hogy oda helyezze, ahol éppen fáj neki – ezt én fogzássegítő gélekkel próbáltam segíteni, illetve gyakran hűtöttem a makit, hogy még hatásosabb legyen.

image00054_edited

A kisebbik fiam most lesz 3 hónapos, a mini táncoló makit éppen most kezdi megfogni, úgyhogy újból készülünk a fogzásra, nagyon kíváncsi vagyok ezúttal hogy alakul majd… Az biztos, hogy a kicsi is már most “maki rajongó”, az első dolog volt amit huzamosabb ideig meg tudott fogni. A mini rágómaki egyébként épp erre van kitalálva: a legkisebb mancsok is meg tudják ragadni, és a rajta lévő pöttyök-csíkok-dudorok segítik az érzékszervek fejlődését, kialakulását.” – mondja Noémi boldog kétgyermekes édesanyaként.

Mitől jó egy vagy több maki a kigyerekes háznál?

 • Prémium termék, az élelmiszeriparban is használatos BPA mentes szilikonból
  készült, orvosilag ellenőrzött színezőanyaggal színezve.
 • Már újszölött kortól egy aranyos játék, amit először meg tud fogni és
  biztonságosan szájába veheti a gyerkőc.
 • Védőnők és konduktorok is ajánlják.
 • A makifej hátulján lévő kis dudorok segítenek az íny masszírozásában, a fogíny gél
  felvitelében.
 • A makifej kedves és barátságos, könnyebben elfogadják a babák, sőt a motiválhatja
  is őket a játékra, kúszásra.
 • Nem üreges, kizárt, hogy penészedjen. Könnyen tisztítható mosogató- és
  sterilizálógépben.
 • Figyelemfelkeltő és trendi színekben készül, így akár egy kisebb makicsaládja is lehet a picinek, kiegészítőkkelűA RágóZoo termékekkel további állatokkal bővíthető a kicsi első “állatkertje”.
 • Extrém tartós, elnyűhetetlen, higiénikus több évig is, akár több tesó is használhatja