Rágó nélkül egy tapodtat sem teszek!

2017 február 27.
Rágó nélkül egy tapodtat sem teszek! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gyakorlatilag folyamatosan autóban ülök. Vagy üzleti megbeszélésre sietek, vagy a gyerekeket szállítom a város különböző pontjaira. Utazás közben számos olyan helyzettel találtam már szemben magamat, amelyek arra késztettek: a rágógumi állandó tartozéka legyen a kocsimnak.

Orbit rágó az autóban

Amíg a gyerekek kicsik voltak, szerintem édesség helyett is ezt ették. Néha elcsodálkoztam, hogyan fogyhatott el egyetlen hét alatt egy doboz rágó, de mivel négyen osztoztak rajta, így volt rá magyarázat. Már csak miattuk is, de magam miatt is szeretem, ha kocsimban mindig van egy dobozzal, el is mondom, miért!

Ha hosszabb útra indulunk, elkerülhetetlen, hogy egyhuzamban több órát kelljen vezetnem. Ilyen helyzetekben a legfontosabb az éberség: minden pillanatban az útra és a vezetésre kell fókuszálnom. Nem engedhetem meg, hogy elkalandozzon a figyelmem, vagy olyan fáradt legyek, hogy elbóbiskoljak. A frissesség fenntartását a rendszeres szellőztetéssel vagy a beiktatott pihenőkkel is lehet segíteni, de gyakran ez sem elég. Nekem bevált, hogy ilyen esetekben bekapok egy vagy két szem rágót. Imádom az első pillanatokat, amikor az íze szétrobban a számban. A mentol ilyenkor szinte az agyamig ér, és azonnal felébreszt ez az íz. Majd a kötelező rágás miatt folyamatosan „dolgoztat”, így nincs idő a lazsálásra.

orbit az autóban

Persze sokaknak ismerős az a helyzet is, amikor ránk tör az éhség, vagy éppen nagyon szomjasak vagyunk, de nincsen kéznél semmi sem. Ilyenkor szinte életet ment a rágó. A rágózás közben a folyamatos nyáltermelődésnek köszönhetően az éhség érzet is csökken –nem véletlen, hogy a fogyókúrázók nagy barátja. Nem tudom, ki hogyan van vele, de rágózáskor még az energia szintem is megnő, szóval rám csak pozitívan hat!

Megfigyeltem, hogy stresszhelyzetben mennyire jól jön. A helyzeteket elkerülni ugyan nem lehet, de a stressz levezetésében kitűnő munkát végez. Egyfelől részben eltereli a figyelmet a kialakult problémáról, másfelől a rágás monotonitása megnyugtat, ellazít. Ebben az állapotban pedig gyorsabban visszanyerem a nyugalmamat, és ismét teljesen a vezetésre koncentrálhatok.

Végül, de nem utolsó sorban az sem mindegy, milyen az ember lehelete. Egy hosszú út után, vagy egy igazán fontos tárgyalás esetében létszükséglet, hogy kellemes legyen a leheletem. Az autóba bekészített rágó pedig mindig kézre esik. És a mentolos felfrissülés jobb közérzetet és magabiztos fellépést eredményez, ezzel pedig nyert ügyem van!

További információ: www.erkezzfrissen.hu

Kapcsolódó bejegyzések