Őssejtekkel a fiatalos bőrért

Lehet, hogy a fiatalság csak hozzáállás kérdése, de sajnos előbb-utóbb eljön az idő, amikor a bőrünk már nem azt a fiatalságot tükrözi, amit lelkünkben érzünk és megjelennek az első apró ráncok.

drops of youth group

Bár az örök fiatalság forrását még nem találták meg, de pár cseppjét a The Body Shop elhozta nekünk: ez a Drops of Youth. És hogy mi a titka a fiatalságmegőrző nappali arckrémnek? A háromféle növényi őssejt keveréke, melyek legendásak regeneráló hatásukról.

Havasi gyopár az olaszországi Trentino-Alto hegység csúcsairól: Az őssejtek antioxidánsokban gazdag kémiai összetétele az egész növényt ellátja védelemmel. A havasi gyopár kutatások alapján a C-vitaminnál háromszor hatékonyabb antioxidáns anyagokat tartalmaz.

Criste Marine Dél-Franciaország homokos tengerpartjáról: a Criste Marine túlélésében meghatározó szerepet játszik az őssejtek ereje. A polifenolban és flavinokban gazdag összetételének köszönhetően őssejtjei bizonyítottan feszesítő hatásúak, mert stimulálják a két legfontosabb bőrfiatalító fehérje, a kollagén és az elasztin együttműködését.

Sea Holly Észak-Franciaország köves tengerpartjairól: A Sea Holly elképesztően durva és kiszámíthatatlan időjárási körülményekhez adaptálta magát sikeresen. A növény az őssejtjeinek köszönhetően képes ellenállni a zord időjárásnak és meg tudja újítani a saját sérült és károsodott növényi sejtjeit.

mix

Hogyan működnek az őssejtek?

Az őssejtek a növények megújulásának „motorjai”. A virágzáshoz és növekedéshez szükséges erőt tartalmazva a természet egyik legerősebb regeneráló hatásával rendelkeznek. Az egész világon kutatásokat végeztek a legmagasabb hegycsúcsoktól a legmélyebb tengerekig, hogy megtalálják azt a háromféle növényi őssejtet, melyek különleges tulajdonságaiknak köszönhetően a legzordabb körülményeket is túlélik, és fenntartható módon előállíthatóak.

Jennifer Hirsch, a The Body Shop Szépségbotanikusa elmondása alapján “Az őssejtek a növények vitalitásának forrásai. Abban különböznek egyéb sejtektől, hogy sosem öregednek meg, helyette folyamatosan megújítják önmagukat és olyan különböző sejteket termelnek a növény számára, amelyekre annak szüksége van.”

drops of youth

Hogyan nyerhető ki a különleges növényi őssejt?

A növényi őssejt technológia lehetővé teszi az aktív hatóanyagok kivonását a növényekből. Az eljárás előnye, hogy csak nagyon kis mennyiségre van szükség a növényből ahhoz, hogy képesek legyenek reprodukálni az őssejteket. Az alábbiakban folyamat alapján jutnak a növényekből a termékekbe az okos őssejtek:

Folyamatos ellenőrzés mellett figyelik, hogy a hatékony növények mikor a legérettebbek. Amikor elérték a megfelelő szintet, óvatosan, a növény károsítása nélkül mindegyikből mintát vesznek. A laboratóriumban aktiválják a növények védekező mechanizmusát, hogy stimulálják az őssejt termelést és kinyerjék az aktív hatóanyagokat. A kinyert őssejteket a sokszorosodáshoz és gyarapodáshoz szükséges optimális körülmények között tartják az aktív hatóanyagok legmagasabb szintjéért. Végül ezt a három hatékony és erős őssejtet együtt belekeverik a Drops of Youth bőrfiatalító arcápoló kollekcióba.

Kapcsolódó bejegyzések