Naturally Good termékek: kíméletesek a bőrhöz és a bolygóhoz

2021 október 6.
Naturally Good termékek: kíméletesek a bőrhöz és a bolygóhoz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha gyakran irritált, feszülős, érzékeny a bőröd, akkor a természetes kendermagolajat és jojobaolajat tartalmazó NIVEA Naturally Good Kendermagolajos Nappali Arckrém a legjobb választás a bőrödnek. Ezzel a termékkel a bőrödön kívül még a természetet is véded. Vegán összetétele van, a csomagolása pedig 100%-ban újrahasznosítható anyagból készül.

Ha foglalkoztat a bolygó jövője és szeretnél a következő generációkra tiszta és fenntartható környezetet hagyni, ez a krém neked való. Teljesíti ugyanis a fenntartható fejlődéshez szükséges követelményeket. 99%-ban természetből származó összetevőkből áll és tiszta, mikroműanyagoktól mentes. A vegán összetételt azok fogják értékelni, akik az állatok életével is törődnek, étrendjükben és kozmetikumaikban kerülik az állati összetevőket. Az arckrém  összetétele biológiailag lebomló és nem hagy nyomot a természetben. Amint kézbe vetted a krémet, elfog a jó érzés. Tudni fogod, hogy megfelel egy arckrémmel szemben támasztott elvárásaidnak, ugyanakkor az is eszedbe jut majd, hogy a kényelmed és a szépséged érdekében nem pusztítod a “kék” bolygót, az óceánok tisztaságát és az erdők egészségét. És ettől megintcsak boldog leszel. A természet érdekében már érdemes elgondolkodni azon, mi a fontos számodra.

1

Csomagolás megújuló forrásokból

Ezzel a krémmel a NIVEA piacra dobja az első, megújuló forrásból származó minősített műanyag tégelyeket. A Naturally Good bőrápoló termékcsalád flakonjai világszerte átváltoznak szűz fosszilis alapú műanyagból megújuló forrásokból származó műanyaggá. A Beiersdorf által most bevezetett új, fenntarthatóbb csomagolóanyag – összhangban a nemzetközi ISCC PLUS Fenntarthatósági tanúsítvány programmal – a tömegegyensúly elvén alapul. A megújuló forrásból származó műanyag alapanyaga a tanúsítvánnyal ellátott fenntartható tallolaj, amely “második generációs” forrásanyag és az erdészeti ágazat mellékterméke. Helyettesíti a nyersolajat, és a tömegegyensúly alapú szemlélet alapján zökkenőmentesen integrálódik a termelési folyamatba, anélkül, hogy külön termelési folyamatot kellene bevezetni.

NIVEA Naturally Good Kendermagolajos Nappali Arckém

Nyomtalanul

A NIVEA tudatosította, hogy csak egyetlen bőr, egyetlen bolygó és egyetlen ápolás létezik. Célja, hogy jelentősen csökkentse a termelőüzemek széndioxid-kibocsátását, valamint az adalékanyagokkal és a csomagolóanyagokkal kapcsolatos közvetett kibocsátásokat. Éppen ezért már a termelőüzemekben szem előtt tartják, hogy a keverékek és a flakonok előállítása csak egy része a karbonlábnyomnak, amelyet a termékek, a hozzávalók és a csomagolóanyagok hagynak maguk után. Ezért a csomagoláshoz fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkező hozzávalókat és újrahasznosított műanyagot használnak, ezáltal hozzájárulva a fenntarthatóbb bőrápolási termékek csökkentett széndioxid-kibocsátásához. Ennek következtében a kitűzött terv szerint 2025-re – 2018-hoz képest – 30%-kal kell csökkenteni a teljes kibocsátást az egész értékláncban. Ezzel a NIVEA márka igyekszik részt venni a globális felmelegedés lassításában. Ez a cél összhangban van független tudósok ajánlásaival, amelyek szerint 2100-ra meg kell előzni a 1,5 °C feletti globális hőmérséklet-emelkedés katasztrofális következményeit.

LUN345B

Zöldebb bőrápolás

Az ambiciózus széndioxid-kibocsátás csökkentésen kívül a NIVEA még egy lépéssel tovább megy, hogy kompenzálja a környezeti hatásait. A klímaprojektek révén igyekszik ellensúlyozni a fennmaradó széndioxid-kibocsátást, és jelentős erőfeszítéseket tesz az erdősítés érdekében is. Fontosak a fák, melyek a fotoszintézis révén elnyelik a légkörből a széndioxidot, így a szént a fatörzsek, a gyökerek, a levelek és a talaj alkotta biomassza tárolja.

Az első klímasemleges NIVEA termékcsalád

A Naturally Good termékek a lehető legkíméletesebbek a bőr számára, ugyanakkor környezetbarátak is.

  • A termékdobozok akár 89,6%-ban újrahasznosított papírból készülnek.
  • A Naturally Good termékek összetétele 99%-ban természetből származó összetevőket tartalmaznak, amelyek között ápoló olajokat és biogazdálkodásból származó alapanyagokat is találunk.
  • A műanyag flakonok gyártása úttörő szerepet játszik a növényi eredetű anyagok használatában. Bár a termelés egyelőre nem csupán növényi anyagokon alapul, a tárolókhoz szükséges alapanyagok arányosan beépülnek a folyamatba. Ezt igazolja és garantálja a független ISCC Plus tanúsítvány.
  • A termékek előállításához felhasznált villamos energia 100%-a megújuló forrásokból származik.

Mindezeknek köszönhetően sikerült minimálisra csökkenteni a Naturally Good termékek gyártásából származó széndioxid-kibocsátást, ezért a cég úgy döntött, hogy a fennmaradó összegből új fák ültetésével kárpótolják a természetet.

Kapcsolódó bejegyzések