Még nem késő! Last minute tippek karácsonyra!

Ha csúszásban is vagy, még nem késő! Még ma megveheted, elkészítheted a legjobb ajándékokat! A smartwater last minute ajándékötletekkel segít, hogy valóban élvezni tudd az ünnepeket!

A növény örökzöld!

Ha akár te, akár az, akit megajándékoznál, ragaszkodik ahhoz, hogy valamilyen méretesebb, komplettebb ajándékot kapjon, amely szépen mutat becsomagolva a fa alatt, akkor korra és nemre tekintet nélkül telitalálat lehet egy növény.

Így csináld!

Igényessé, ötletessé és személyre szabottá pedig úgy tehetjük az amúgy általános ajándékot, ha szép és minőségi kaspót választunk, és megkönnyítjük a célszemély dolgát azáltal, hogy elő- és összekészítünk mindent, amire aztán az ültetéshez szüksége lesz. Így a cseréppel, a virágfölddel, a tápoldattal és egy fából készült kanálnak köszönhetően még a szerszámszerzéssel sem lesz gondja, a választást pedig rábízhatjuk, ha rögtön többféle virág- valamint növénymagot is a csomagba helyezünk. Lehet akár illatos fűszer, dekoratív virág, egy szép örökzöld, valamilyen strapabíró és igénytelen növény vagy épp gyógynövény, ráadásul akkor ültetheti el az illető, amikor igénye van rá. Extra figyelmesség ha ültetési és gondozási leírást is mellékelünk a meglepetéshez!

növény ültetés

Olvasnivalót a téli kuckózásra

Sokan kultúrát szeretnek leginkább ajándékozni, de nehézkes lehet kitalálni, vajon mi az, ami biztosan elnyeri a megajándékozandó személy tetszését. A szobrok, festmények, installációk akár ízlés, akár a lakás stílusa vagy épp helyhiány miatt kockázatosabbak lehetnek, így inkább egy jó könyvet ajánlunk.

Így csináld!

Itt is kérdés persze, ki szerint mi számít jónak, de fogódzónak a következőket érdemes végiggondolni: milyen ételeket szeret az illető? Van-e példaképe, múzsája, kedvenc művészeti ága, esetleg kedvelt történelmi korszaka vagy épp eseménye. Vagy milyen országokért rajong, esetleg hova tervez legközelebb utazni, tudod-e, milyen hobbija van… És ha az irányok körvonalazódtak, csak bízd magad egy tapasztalt könyvesboltos kollégára, hogy ajánljon az adott témában jó kötetet.

adult-beverage-blanket-1550648

Saját kézzel, szeretettel

Az ünnep sokaknak kézzel készített ajándékok miatt válik igazán személyessé, szívhez szólóvá. Érdemes átgondolni költségkeret szempontból is a Do It Yourself terveinket, sokszor ugyanis az alapanyagok és a szükséges eszközök drágábbra jönnek ki, mintha megvettük volna az ajándékot készen a boltban. Továbbá kézügyességünk is határt szabhat a kreativitásnak, mert hiába bájos, ha amúgy esztétikai és hasznossági szempontból kevésbé eltalált az ajándékunk.

Így csináld!

Amikkel nem – vagy legalábbis kevésbé – lehet mellényúlni: saját készítésű sütemények elkészítve, de akár az alapanyagokat egy kaspóba rendezgetve ihletet adhatunk egy közös sütéshez, főzéshez. De épp így kedveltek azok a megoldások is, amelyek a megajándékozottat ábrázolják szeretteivel vagy kedvelt hobbijával, akár bögrén, akár képkeretben, vagy egy párnán, esetleg színező füzetben. De szép emlék lehet egy fotóalbum összeállítása is, ahol a képeken túl jegyzetekkel, matricákkal, apróbb emléktárgyakkal, díszekkel tehetjük mutatósabbá az ajándékot.

kézzel készített ajándékok

Az élmény mindig öröm!

Örömöt azzal is szerezhetsz, ha nem kézzel fogható ajándékot adsz. Nyújts élményt! Főzőkurzus, különleges sport, kézműves foglalkozás, bútorkészítő workshop, VR-túra, esetleg tematikus séta, koncert-, színház-, múzeum-, mozi-, wellness-, masszázs-, vagy más belépő, akár veled, akár az általa választott fővel. És kapcsolódhat az ajándék az újévi fogadalmához is például egy tanfolyam voucher formájában. Sőt, lehet anyagi ráfordítás nélkül is nagyvonalúan ajándékozni, ha az élményt saját magad adod, általad főzött vacsorára meghívással!

közös főzés

Amivel nem lősz mellé: ajándékkártya

Jöjjön egy gyakorlatias ajándéktipp: ha tudjuk, milyen terméket, szolgáltatást, vagy épp márkát, üzletet szeret az, akinek az ajándékkal készülünk, egyszerűen vegyünk neki oda egy ajándékkártyát. Bár nem a legkreatívabb megoldás, arra biztosan jó, hogy örömet szerezzünk vele, sőt, megspóroljuk a találgatást, a kudarcot és a cserét, hiszen pont azt veszi majd belőle, amire vágyik.

Fogadj örökbe!

Ha az ajándékozást sokkal inkább egy nemes tettként szeretnéd megélni, akkor csodálatos gesztus lehet, ha örökbefogadsz egy kisállatot, akár képletesen, akár egy szervezeten keresztül ténylegesen. Ez utóbbi esetében fontos, hogy biztos legyél abban, tényleg szeretné a megajándékozott, hiszen egy kisállatnak szerető otthonra és gazdira van szüksége. Ha nagy állatbarát az illető, de nem szeretne sajátot, akkor az állatkertek örökbefogadási programja lesznek a megoldásai az ajándékodnak.

örökbefogadott állatok

A szeretet ami összeköt

Nemcsak karácsonykor, hanem egész évben érdemes figyelmességgel megajándékozni azokat, akiket szeretsz. Találkozz velük rendszeresen, látogasd meg őket gyakran, és legyél velük a mindennapjaikban is, hiszen a szeretet az egyetlen, ami a lelket melegíti.  Legyenek közös terveitek, kalandjaitok, élményeitek, figyeljetek egymásra, pihenjetek eleget, fogyasszatok minőségi dolgokat, megfelelő mennyiségű vizet – például smartwatert – és éljétek meg a mindennapokat, mert ez teszi széppé az eltöltött időt.

közös időtöltés

Kapcsolódó bejegyzések