Ha Te is olyan kávé fan vagy, mint én, akkor pontosan tudod, hogy nem indulhat nap anélkül, hogy egy finom, forró, gőzölgő kávé ne kerülne a csészébe. De Valentin-napon újíts be Te is, és készíts egy extra finom kávét. A recepteket a Nespresso álmodta meg nekünk!
ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL
Hozzávalók : 20 ml tejszín, 1 Nespresso Paris Espresso kávékapszula, friss málnadarabok vagy liofilizált málna, fehércsokoládé-forgács
Eszközök: habszifon, kis méretű kávéscsésze
Elkészítés:
- A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
- Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
- Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.
KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL
Hozzávalók: vaníliaszirup, kókuszreszelék, 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej, 1 Paris Espresso kávékapszula, étcsokoládé-forgács, ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz: kis méretű kávéscsésze
Elkészítés:
- Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
- Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
- Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
- Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.
További izgalmas kávérecepteket a www.nespresso.com oldalon találhatsz.