Legyél még szebb – 7 tipp a szuper alvásért!

2017 június 15.
Legyél még szebb – 7 tipp a szuper alvásért! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy átvirrasztott éjszaka után a bőröd fakó, a szemed karikás? Pedig mennyivel jobb lenne ragyogó bőrrel ébredni! Hoztam néhány ötletet, amelyekkel az álmod édesebb és mélyebb, a bőröd pedig szebbé válhat.

Tudtad? Az alváshiány következtében a szervezeted aktívan kezdi termelni a kortizol nevű stresszhormont, amely csökkenti a bőr kollagénszintjét. A kollagén hiánya következtében bőröd elveszíti rugalmasságát és gyorsabban öregszik. Szerencsére azonban ez fordítva is működik. Ha eleget alszol, a bőröd gyorsan regenerálódik. Akár nyolcszor gyorsabban is annál, mintha nem aludnál. A megújulás folyamatát ráadásul támogathatod azzal, hogy a bőrödnek megfelelő ápolást és termékeket választod.

NIVEA Q10plus C energetizáló termékcsalád

Mondj búcsút a minőségi alvás ellenségeinek! Kóla, egy csésze kávé, egy pohár alkohol vagy cigaretta alvás előtt – egyik sem hagy aludni. Ráadásul szó szerint. A szakemberek szerint a jó alvás érdekében lefekvés előtt inkább igyál meg egy csésze levendulás, citromfüves vagy citrusos teát és hallgass nyugtató zenét.

Mindenekelőtt csendet! Tudtad, hogy akkor is hallunk, ha alszunk? Az éjszakai zaj megterhelő a szervezetünknek. Ha összetörten ébredsz, annak a bekapcsolva hagyott notebook zúgása is az oka lehet. Te nem veszed észre, de a szervezeted igen. Ezért a hálószoba legyen a ház legcsendesebb és legsötétebb helyisége.

NIVEA Q10plus C energetizáló termékcsalád

Kapcsold le a lámpákat! A fény mennyisége is befolyásolja, hogyan érezzük magunkat reggel. A test nappali és éjszakai ritmusát a melatonin hormon szabályozza, amely akkor képződik a testünkben, ha körülöttünk sötét van. Az egyenesen a párnánkra világító utcai lámpa vagy egy neonreklám jobban befolyásolja az alvást, mint gondolnánk. Ha ezeket a fényeket nem tudod kizárni a szobádból, használj alvómaszkot.

Ne feledd az arctisztítást! A makulátlan bőr elérése érdekében a legalapvetőbb dolog, amit tehetsz, ha gondosan és alaposan megtisztítod az arcod reggel és este. Tisztítsd meg arcodat akkor is, ha az éjszaka közepén érsz haza egy fárasztó buli után. A megtisztított arcbőr könnyebben regenerálódik, ráadásul tökéletesen kész befogadni az éjszakai krém hatóanyagait. Használd például a NIVEA Micellás Arctisztítóit, melyek alaposan tisztítanak, gyengéden távolítják el a sminket és hidratálnak.

NIVEA Q10plus C energetizáló termékcsalád

Cseréld a párnahuzatot! Az, hogy elegendő időt szentelsz az esti bőrápolásnak, még nem jelenti azt, hogy a párnahuzaton semmi sem múlik. Ellenkezőleg. A mikroszkóp alatt már az első éjszaka után felfedezhetnéd az elhalt hámsejteket és a bőrfaggyú maradványokat. Ezért rendszeresen cseréld a huzatot. Az ágyad tiszta és illatos lesz, Te pedig jobban fogsz aludni.

Illatot a párnára! Az orrod sohasem alszik! Akkor is ébren van, amikor te épp a legmélyebb álmodat alszod. És ez nem minden: orrunk még álmainkat is befolyásolja. A Bochumi Egyetem tudósai kutatásaik során bebizonyították, hogy az illatok befolyásolják az álmainkat. Különböző illat- és szagmintákat tartottak az alvó önkéntesek orra alá. Az eredmény? A kellemes illatok édes álmokat idéznek, a rossz szagok azonban rossz és kellemetlen álmokat okoztak. Ezért győződj meg róla, hogy a hálószobád és az ágyneműd kellemes illatot áraszt.

NIVEA Q10plus C energetizáló termékcsalád

Figyelj a megfelelő páratartalomra! A fűtés, a légkondicionálás csökkenti a levegő páratartalmát a helyiségben, amitől bőrünk kiszárad és feszülni fog. Gondoskodj a megfelelő párásításáról. Nem csak a bőröd lesz hálás érte, hanem lélegezni is könnyebben fogsz.

+1 tipp: A megfelelő éjszakai arcápolás az Új NIVEA Q10plus C éjszakai arckrém – A NIVEA Q10plus C energetizáló éjszakai arckrém a bőrazonos Q10 koenzim és a tiszta C-vitamin hatékony kombinációját tartalmazza. Ennek a két anyagnak a keveréke hozzájárul a bőr oxigénfelvevő-képességének növeléséhez, és ezzel elősegíti a megújulását. Ugyanazt nyújtja a bőrnek, mint egy kiadós alvás. Bőröd reggel feszesebb és simább lesz.

NIVEA Q10plus C energetizáló termékcsalád

Kapcsolódó bejegyzések