Legális köztérszínesítés Budapesten

Mi lehet a közös a Színes Város civil kezdeményezés és a Royal Vodka között? Elsősorban az, hogy szeretik színesnek látni a világot, és ha tehetik, tesznek azért, hogy a szürke, az unalmas színessé, színpompássá váljon. Összefogásuknak köszönhetően Budapesten három helyszín is átalakulhat még ezen az őszön.

Névtelen_panorámafelvétel1-2

A civil szervezet szponzorokból tartja fent magát, így szüksége van támogatókra is, hiszen a tervezés, az alapanyagok, az állványok, a művészek munkája mind-mind költséget jelentenek. A Royal vodka örömmel támogatja három köztér megújítását, amelyből egy alkotás már el is készült, a Boráros téren.

C37A0159

Fontos szempont volt, hogy olyan területet keressenek, amelynél nagy a gyalogosforgalom, és fontos az, hogy az ott elhaladók végre ne csak földet bámulják maguk előtt, hanem szívesen nézzenek fel, öröm legyen ott közlekedniük. A 240 m2 nagyságú Boráros téri projekt 5 nap alatt készült el, 80 liter festék felhasználásával. Három művész működött közre a kivitelezésben, a terveket Benkő Katalin képzőművész készítette.

C37A0141

A Boráros tér elkészültével a következő projekt is indul, amely a Petőfi híd pesti lábazatát színesíti meg – ott, ahol a villamossal utazók eddig percekig kényszerültek bámulni a szürke, koszos, összefirkált falakat. A harmadik helyszín különlegessége pedig az lesz, hogy a Royal vodka rajongói választhatják majd ki három pályamű közül a befutót, amelyet az ősz elején fognak megfesteni. Érdemes tehát a projektet szemmel tartani!

C37A0109 C37A0115 C37A0130 C37A0131 C37A0133

Fotó: Bertalan Ádám

Kapcsolódó bejegyzések