Itt a 90-es évek ikonja, az adidas Originals Ozweego

Megérkezett a ’90-es évek kedvenc sneakere, az Ozweego, és egy különleges eseményen mutatkozott be a Footshopban. Az adidas Originals retró dizájnt modern technológiákkal tette aktuálissá a 2019-es változatban.

Napjaink divattrendjeit a ’90-es évek határozzák meg a leginkább. Nosztalgiával tekintünk az évtizedre, amikor még minden egyszerűbbnek tűnt: nem rettegtünk a klímaváltozástól, nem nyomasztott bennünket a közösségi média, és a világpolitika is barátságosabb volt. Ráadásul 1996-ban megjelent az adidas első Ozweego sneakere, és villámgyorsan belopta magát a szívekbe.

Az Ozweego örökség

Az első Ozweego 1996 júliusában jelent meg, és gyorsan népszerű futócipővé vált. Az évtized hátralévő részében számos új változat készült belőle: jött az Ozweego 2 és 3. A talpat a kezdetektől adiPRENE tette kényelmessé, majd 1999-ben megérkezett az Ozweego 3, amiben már a Torsion technológia is megjelent. Az Ozweego 4 az összes korábbi változat erősségeit felvonultatta.

adidas_FW19_OZWEEGO_LXCON_AugustCampaign_EF0158_FullBody_0108

Tizenöt év telt el, hogy végül 2013-ban Raf Simons újra elővegye a 90-es évek ikonikus sneakerét, és adidas by Raf Simons kollekciójában bemutassa az általa újragondolt Ozweegot. Valójában itt indult a chunky sneaker trend máig tartó népszerűsége, és az élénk, retró színek visszatértek a cipők világába.

adidas_FW19_OZWEEGO_LXCON_AugustCampaign_EF0158_FullBody_0163

’90-es évek dizájn, 2019-es technológia

2019 nyarán az adidas Originals új fejezetet nyit az Ozweego legfrissebb változatával. Hűen az első számú inspirációt jelentő Ozweego 3-hoz, ezen a modellen is fontos szerepet kap a gyöngyvászon, a hasított bőr és a TPU, és a színek is a ’90-es éveket idézik.

adidas_FW19_OZWEEGO

A ‘90-es években számos változatban gyártott Ozweego modellek a végsőkig vitték a hiper-futurisztikus cipő dizájn lehetőségeit. Napjaink újragondolt sziluettjéhez az adidas első sorban a street kultúrában is népszerűvé vált, 1998-ban megjelent Ozweego 3 futócipőből merített ihletet. A sziluett legfrissebb változatában az adidas Originals az Ozweego 3 olyan innovatív elemeit helyezte előtérbe, mint a talp maximális kényelmét biztosító adiPRENE és az adiPRENE+

Footshop Art Space

Az adidas Originals kiemelt partnereként a Footshop adott helyet az Ozweego bemutató eseményének. Az alkalomra a Footshop Art Space is Ozweego dekorációt kapott: a fotóanyag a ’90-es évek stílusát és a mai streetwear divatot helyezi szembe.

SBT_0531 SBT_9165

Az adidas Originals OZWEEGO 2019. augusztus 8-tól kapható a Footshop Kristóf téri üzletében, illetve a webshopon 37.990 Ft-os áron

Kapcsolódó bejegyzések