Indul az okos főzőiskola!

2017 február 17.
Indul az okos főzőiskola! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A mai modern világban és technológiában szinte minden okos. Annyira mindennapjaink részévé vált ez a jelző, hogy észre sem vesszük, hogy felgyorsította életünket. A használatuk által egészen másra koncentrálunk és hagyjuk, hogy a gépek, programok helyettünk végezzenek el feladatokat. Nincs ez máshogyan a konyhában sem. Okos eszközök, okos edények, okos főzés – a Béterv Smart Cooking School, azaz egy igazán „okos” főzőiskola.

okos fozoiskola indul (3)

Felelősen gondolkodó emberek számára az egyik legfontosabb feladat a természet védelme. Túlságosan igénybe vettük a természetet, kihasználjuk, elhasználjuk, ezért ennek a folyamatnak a lassítása a legfontosabb, melyre az okos eszközök kiválóan alkalmasak. Kevesebb energiát fogyasztanak, és azt is a leghatékonyabban. Másik fontos szempont, hogy a technológiának köszönhetően egészséges ételeket készíthetünk ezekkel az eszközökkel, edényekkel. Az edény kialakításának köszönhetően egészséges ételeket készíthetünk, az alapanyag megtartja az ásványianyag tartalmát (nem fő, sül szét), megtartja az ízét, nem kell zsiradékot, egészségtelen fűszerkeverékeket használni.

okos fozoiskola indul (4)

Béterv Smart Cooking Schoolba jelentkezőket Bíró Botond Boldizsár, „Parfümséf”  tanítja majd, aki szenvedéllyel főz és rajong az illatokért. Hisz abban, hogy illatok és ízek csodákat tehetnek velünk: messzi tájakra röpíthetnek, régi emlékeket idézhetnek, ihletet adhatnak és vágyakat kelthetnek. Érdemes vele tartani egy izgalmas utazásra az ízek, illatok világába. Az egyes alkalmakon különböző típusú menük elkészítését tanulhatják meg az érdeklődők. A megszerzett tudás birtokában pedig fantasztikus és különleges menüsorral lephetik meg családjukat, barátaikat a soron következő vendégség alkalmával.

okos fozoiskola indul (1)

„Személy szerint a hosszan tartó főzés híve vagyok, de ez szakmámból ered. Hosszú időn keresztül, alacsony hőfokon, kinyerve az alapanyag minden egyes ízét. Ebben kiváló segítség a Zepter edényszett, hisz kettő az egyben mindent megvalósít. A legfontosabb szempont az volt, hogy mindenféle alapanyagot – halat, szárnyast, sertést, marhát – felvonultassunk, megmutassuk az embereknek, hogy a hétköznapokban hogyan kell használni ezeket. Fontos volt az egyszerűség, ugyanakkor a sokszínűsége is, illetve  hogy többféle égtáj ízeit ismertessük meg a vendégekkel. Bátorságot és kreativitást mutassunk, illetve kizökkentsük őket a húsleves, rántotthús, főzelék háromszögéből. Hiszen ezen túl is van szenzációs konyha.” – mondja Bíró Botond Boldizsár.

okos fozoiskola indul (6)

A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.).  A tanfolyam díja 9.500 Ft.

FEBRUÁR 22. – A FÉRFIAS MARHA

  • előétel: teryakis marha salátakehelyben
  • leves: Phó leves marhahússal
  • főétel: csillagánizsos szójaszószban marinált marha – narancsos sárgarépapürével

Kapcsolódó bejegyzések