Így teszik otthonná a lakást a lámpák

2019 május 17.
Így teszik otthonná a lakást a lámpák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Otthonunk hangulata nagyban függ attól, milyen világítást alkalmazunk az egyes helyiségekben. De nem csak a fényerősség, az árnyalat meghatórozó, a dizájn mellett sem mehetünk el szó nélkül.

A világítás fontos, foglalkozzunk vele!

Lakberendezéskor általában senki nem a megfelelő lámpa kiválasztását tartja a legfontosabb teendőnek, pedig a világításnak hatalmas szerepe van a hangulat megteremtésében. Egy jól megválasztott lámpa otthonossá és barátságossá, egy túl erős, hideg fényű lámpa viszont rideggé tehet egy szobát.

bright-design-furniture-1129413

Funkció mindenekfelett

A lakásunk világítását ráadásul szobáról-szobára meg kell terveznünk. Ami működik a nappaliban, az nem feltétlenül fog jól állni a konyhánknak vagy éppen a hálószobánknak. Nagyon fontos, hogy a világításnak a funkciót kell követnie: ha elalvás előtt szeretünk olvasni, feltétlen olyan fényerejű lámpát válasszunk az éjjeliszekrényünkre, ami mellett nem kell erőltetnünk a szemünket. A konyhapult fölött sem a lágy hangulatvilágítás a legjobb, hiszen jó, ha főzéskor – és főleg aprításkor – pontosan látjuk, mit csinálunk.

2019.03.29. Átrium lakások.

Lakásfrissítés egyszerűen: cseréljünk lámpát!

Mint minden divat, úgy a lámpatrendek is változnak. Elég csak a csillárt vagy az állólámpát lecserélnünk egy trendi darabra, és máris korszerűbb lesz az összhatása az otthonunknak. Ez lakásunk kiadásakor, de a saját otthonunk felfrissítésekor is jól jöhet.

Lámpatrendek 2019-ben

  • Fémes csillogás – 2019-ben nagyon divatosak az arany részletekkel készülő lámpák, legyen szó lágy, aranyszínű állólámpáról, vagy egy fekete lámpáról, aminek csak a belseje van aranyra színezve. Egy ilyen hangsúlyos darab arra jó, hogy a figyelmet a nappalink bizonyos részeire irányítsuk. Egy látványos csillár a kanapé, vagy az étkezőasztal fölött például zseniális választás.

2019.03.29. Átrium lakások.

  • Szögletes vonalak, geometrikus formák, indusztriális hangulat – Egy karakteres, feketére festett, fémből készült, geometrikus formájú lámpa olyan lesz a lakásunkban – lógjon akár alá a mennyezetről, vagy legyen a falra szerelve – mint egy műalkotás. A legjobban ezek a típusú lámpák a konyhában és az étkezőben mutatnak. Aki igazán Instagram-barát otthont szeretne, idén választ egy ilyen darabot.

2019.02.21. Corvin Átrium lakások.

  • Légiesen könnyed – A minimalizmus egy ideje már divat, és 2019-ben is itt lesz velünk. Letisztult vonalak, világos színek jellemzik ezt a lakberendezési stílust. Nappaliban, konyhában vagy hálószobában is jól mutatnak ezek a lámpák, annyi a fontos, hogy a minimalizmus jegyében hagyjuk érvényesülni az egyszerű vonalvezetésű lámpánkat: például, ha éjjeliszekrényre helyezve használjuk, ne pakoljuk körbe felesleges kacatokkal, ha a nappaliban, akkor pedig ne nyomjuk el óriási képekkel.

2019.02.08. Corvin Átrium lakások.

  • Látványos izzók – A nagyméretű vintage izzók barátságos hangulatot és lágy fényeket hoznak a lakásba. Akár egyetlen ilyen jellegű LED izzó is jól mutat, – mint a képen a Hello Wood dizájnlámpa –, de aki beleszeret ebbe a stílusba, az csillárokat is talál idén a piacon.

32867499287_49b1c32cc1_k

Lámpát az erkélyre is!

2019 nagy lakberendezési slágere pedig a szabadtéri hangulatvilágítás lesz. Egy jól megválasztott hangulatfénnyel különösen barátságossá tehetjük a teraszunkat. Ne csak fényfüzérekben gondolkodjunk idén: miért ne kerülhetnének napelemes kültéri állólámpák, csillárok, asztali lámpák a teraszra?!

Köszönet a tippekért a a Cordia Property Management csapatának vezetőjének, Fodor Gabriellának.

Kapcsolódó bejegyzések