Így ápold a kezed bőrét!

2017 szeptember 24.
Így ápold a kezed bőrét! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tudtad, hogy a kéz bőre ugyanolyan érzékeny, mint az arcodé? Ennek ellenére sokkal inkább igénybe vesszük. Ráadásul mindig szem előtt van, így egyáltalán nem mindegy, mennyit foglalkozunk vele, mennyire ápoljuk védjük, óvjuk.

Ilyen a kezünk bőre

A kézfej bőre vékony és csak minimális mennyiségű zsírszövet van alatta, ezért is öregszik a leggyorsabban. A tenyerünkön több a zsír és a kötőszövet. Mivel azonban nincs rajta sem szőrzet, sem mirigyek, nehezebben szívja fel a nedvességet. Napfény, víz, hideg vagy éppen meleg – ezek a környezeti tényezők mind hatással vannak a bőrre, és megsérthetik annak természetes védőrétegét. Természetesen ez a kéz bőrére is igaz. A kézápolás alapja ezért a kiszáradás elleni védelem és a megfelelő hidratálás kell, hogy legyen.

Így ápold a kezed bőrét_Chic&Charm

Mindennapi ápolás

A szép kéz sok ápolást igényel, ezért ne várj csodát egyik napról a másikra. Használj hidratáló készítményt minden kézmosás után. Ezzel azonnal pótolhatod a zsírtalanított kézbőr elvesztett védőrétegét. Ápold bőrödet a nap során többször is! A nappali ápoláshoz inkább olyan termékeket válassz, amelyek nem hagynak zsíros érzést maguk után, így gond nélkül végezheted a szokásos tevékenységeket. Az éjszakai ápoláshoz – amikor a kéz bőre sokkal inkább képes regenerálódni, és az egész testhez hasonlóan pihen – megfelelőbbek a zsírosabb krémek. Az éjszakai ápolás nagyon hatékony, hiszen a kéz nyugalmi állapotban van, nedves sem lesz, így az aktív anyagok intenzívebben fejtik ki hatásukat.

Nivea kézkrémek_Így ápold a kezed bőrét_Chic&Charm

Manikűr: kézápolás extra

  1. Kezdd hámlasztással, amely puhává teszi a kéz bőrét, eltávolítja az elhalt hámsejteket és felkészíti az ápolás további lépéseire.
  2. A körömvágáshoz ollót használj, semmiképpen sem csipeszt. Az utóbbi ugyanis kis repedéseket okoz, amitől a köröm könnyen töredezik és beszakad.
  3. Üvegreszelőt használj! Először a durvább oldalát, majd a műveletet a finom reszelővel fejezd be.
  4. A körmöt kizárólag egy irányban reszeld, hogy ne sértsd meg a szerkezetét.
  5. Szeretnéd, ha a körmöd természetes hatást keltene? Kerekítsd az ujjhegy vonalát követő formára.
  6. Ne feledd, hogy a körömágyat is hidratálni kell. Ellenkező esetben kiszárad és fájdalmas repedések keletkezhetnek rajta.
  7. Végül csomagold a kezedet regeneráló pakolásba. Kend be a szokásosnál vastagabban, húzz rá cérnakesztyűt. A meleg segíti a zsíros anyagok beszívódását. 30 perc után a maradék krémet töröld le vagy masszírozd a bőrödbe.

Ki van száradva a kezed?

Nem kell a zsebedben rejtegetni! Dobd be a táskádba az új design darabokat. Az új NIVEA kézkrémek ápoló összetétele már az első használatkor lágyítja a bőrt, és gyönyörűen bársonyossá és puhává varázsolja a kezedet, még ismételt kézmosás esetén is. Mutogasd büszkén a csodás kezedet!

Kapcsolódó bejegyzések