Te ráülsz egy idegen helyen a wc-re?

2017 augusztus 8.
Te ráülsz egy idegen helyen a wc-re? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nemrég a Zewa higiéniás szokásainkra vonatkozó kutatást végzett, amelynek eredményei elgondolkodtatóak. Bár nem szeretünk idegen wc-re ráülni, és gyakran kibéleljük az ülőkét, nedves törlőkendő mégsem lapul a táskánkban.

Zewa nedves törlőkendő

A wc használati szokások mindig a kényes témák közé tartoztak. 

Bár a nyilvánosság előtt nemigen beszélünk vécéhasználati szokásinkról, mégis igyekszünk tenni azért, hogy elkerüljük a fertőzéseket. Ezért a Zewa és az Ipsos, vezető piac- és közvélemény-kutatóintézet 600 fős reprezentatív kutatást végzett, hogy megtudjuk, mennyire figyelünk oda a személyes higiéniánkra, vajon tisztában vagyunk-e egyes toalettpapír fajták használatának szükségességével, higiéniánkban betöltött szerepével.

Ahogyan a kutatás eredményéből is jól látható: a fogyasztók nagy része valóban fontosnak tartja a nedves toalettpapír használatát, de a valóságban még kevesen építették be ezt a mindennapi használatba, vagy nem kifejezetten erre a célra szánt terméket használnak.

A kutatásban részt vevők megosztott válaszokat adtak: a megkérdezettek 47%-a soha, semmilyen körülmények között nem ül rá a vécére idegen helyen, míg gyakorlatilag ugyanennyien, a válaszadók 49%-a adott körülmények között ráül, de előtte letisztítja, letakarja a WC-deszkát.

Zewa_személyes higiénia infografika_2017

Mi lapul a táskában?

A különböző higiéniai termékek közül a papír zsebkendő az, amelyet szinte mindenki tart magánál. Emellett igen kedvelt és elterjedt még a kézfertőtlenítő gél, amelyet egy átlagos napon a válaszadók közel fele (46%), hosszabb utazás alkalmával pedig több mint fele (58%) tesz a táskájába. A harmadik legnépszerűbb tisztálkodási termék, amelyet a megkérdezettek jó harmada (35%), hosszabb út esetén fele (51%) visz magával, az a baba popsitörlő. (A nők hasonló hányada tart magánál intim törlőt.)

Miért használunk nedves toalettpapírt?

Nedves toalettpapírt egy átlagos napon körülbelül fele ennyien, 16%-nyian csomagolnak a táskába, hosszabb kiruccanás esetén viszont már egyharmadnyian, habár a válaszadók 81%-a szerint fontos a nedves toalettpapír használata. A nedves toalettpapír használók három fő érvvel indokolják ennek a higiéniai terméknek a használatát: az első és elsöprő arányban említett az egészségügyi szempont (83%). Szerintük a nedves toalettpapír higiénikusabb, segít a fertőzések elkerülésében, a betegségek megelőzésében. Két másik rendező elv a praktikum és a szubjektív érzet volt a válaszadók között: hogy egyszerű, gyors, hatékony, használata révén nő a komfortérzet, friss, kellemes érzést biztosít.

Kapcsolódó bejegyzések