Hialuronnal a férfi bőr fiatalságáért

2021 január 26.
Hialuronnal a férfi bőr fiatalságáért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A férfiak bőrfelépítése a nőkéhez képest eltérő, ezért bőrük sajátos törődést, és speciális kozmetikumokat igényel. A NIVEA ezen igényekhez igazodva tovább bővítette a számukra kifejlesztett termékek sorát, és megalkotta a hialuronsavat tartalmazó, férfiak arcbőrét hidratáló termékeit.

Miben különbözik a nők és férfiak bőre?

A férfiak bőrszerkezetét elsősorban a férfi nemi hormonok szabályozzák. A férfi bőre 15-20%-kal vastagabb a nőkhöz képest, és több kollagént tartalmaz, ami a bőr feszességéért, rugalmasságáért, valamint vízháztartásáért felel. Ez a természetes nedvesség a ráncmentes bőr titka – legalábbis míg el nem érik 30-as éveik közepét. Az első szemkörnyéki ráncok már a 20-as évek kezdetén felütik a fejüket a nőknél, míg a férfiak bőre tovább, kora 30-as éveikig sima marad. A férfiak bőre ezután gyorsabban öregszik, a ráncok pedig pillanatok alatt megjelennek, például a homlok környékén. Ekkor már az uraknak is érdemes ránctalanító és feszesítő kozmetikumokat használni.

Ranctalanito Hidratalo Arckrem Hialuronnal_1010x1180

A sejtjeinkkel együtt öregszünk

Testünk minden egyes sejtje tartalmazza azt az információt, amely azzá tesz minket, akik vagyunk. Amikor öregszünk, testünk mintegy tízezer milliárd sejtjével is ugyanez történik. A sejtaktivitás csökken. A szervezet megváltozott energiaszintjének függvényében a hámsejtek megújulása lelassulhat. A bőr veszít feszességéből és ráncok kezdenek kialakulni. Ez az a pillanat, amikor az ember először veszi észre a bőr öregedését. Noha az öregedési folyamatot nem lehet teljesen megállítani, a sejtaktivitás élénkíthető, és a sejtek megújulása javítható. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a fiatal, életerős sejtek rendszeresen regenerálódnak és anyagcseréjük teljes sebességgel működik. Ez az egyik fontos feltétele annak, hogy a bőr fiatalosabb megjelenésűvé váljon.

Mi is az a hialuronsav?

A hialuronsav egy gél állagú összetevő, ami képes megkötni a bőr nedvességtartalmát. Ráadásul a szervezetünk magától termeli is ezt az anyagot. Megtalálható a szemben, az ízületeinkben és a kötőszöveteinkben egyaránt. Az idő előrehaladtával a szervezetünk egyre kevesebb hialuronsavat termel, így a bőrünk szárazzá és rugalmatlanná válik, ez pedig elmélyítheti a ráncokat a bőrünkön. A hialuronsav legfontosabb tulajdonsága kiváló vízmegkötő képessége, melynek köszönhetően saját tömegénél ezerszer nagyobb tömegű vizet is képes megkötni, ezért működik hatékonyan arcápolók és szérumok összetevőjeként.

Ranctalanito Hidratalo Gel Hialuronnal_1010x1180

A hialuronsav jótékony hatásai:

  • Bőr hidratálás – megőrzi a bőr megfelelő nedvességtartalmát és ragyogóvá varázsolja azt
  • Öregedésgátló hatás – a nagy mennyiségű vízmegkötő képességének köszönhetően a bőrt megfelelően hidratálja, így segít megelőzni a ráncok kialakulását és feltölteni a már kialakult ráncokat
  • Gyógyító hatás – a sérült bőrön használt hialuronsav segít csökkenteni a seb után kialakuló heg méretét és mindemellett még a fájdalmat is képes csökkenteni
  • Antioxidáns – képes a bőrt egészséges kinézetűvé varázsolni

Ranctalanito Hidratalo Arckrem Hialuronnal_2339x3508_edited

RÁNCTALANÍTÓ HIDRATÁLÓ ARCKRÉM HIALURONNAL  – Tökéletes arcápoló férfiaknak, akik egészségtől ragyogó, fiatalos arcbőrre vágyak. Gyorsan felszívódó formulája képes csökkenteni az öregedés látható jeleit miközben mélyen hidratálja és rugalmassá teszi az arc bőrét. FF15 fényvédőt tartalmaz, mely segít megelőzni az UV-sugárzás okozta ráncok kialakulását.

 

RÁNCTALANÍTÓ HIDRATÁLÓ GÉL HIALURONNAL – Arcápoló gél, mely a legmagasabb koncentrációban tartalmazza a hialuront a NIVEA MEN Ránctalanító HIALURON termékcsaládon belül. A gyorsan felszívódó intenzíven hidratáló arcápoló gél, 2-4 hét rendszeres használat esetén láthatóan segít csökkenteni a ráncokat, feszesebbé teszi a bőrt, valamint hidratálja és felfrissíti a bőrt. Formulája könnyű és nem zsíros.

Kapcsolódó bejegyzések