Használj olajat, hogy selymes legyen a bőröd, a hajad!

2021 július 20.
Használj olajat, hogy selymes legyen a bőröd, a hajad! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Örök probléma, hogy nyáron könnyebben kiszáradhat a bőrünk, fakóvá és töredezetté válhat a hajunk, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen termékeket választunk a nyárra bőrünk és hajunk ápolásához. A Vagheggi selymes testolajai ennek tökéletesen eleget tesznek, de ennél még többre képesek, a hajunkra is kiváló ápolószerek!

Mitől száradhat ki és változhat meg bőrünk a nyári időszakban?

Nyáron a nagy melegben többet izzadunk, aminek következtében sajnos megnő a vízvesztés és ez a bőrt dehidratálttá teheti. Tipikus bőrproblémák, amik előfordulhatnak az egyrészt a dehidratáció, de az intenzív UV fény is több kellemetlenséget okozhat, például a szaruréteg megvastagodását, a foltok kialakulását, felgyorsíthatja a bőröregedési folyamatokat és sajnos gyakori a túlzott napozás miatti bőrgyulladás kialakulása. Ugyanezt fedezhetjük fel hajszálaink állapotán is, melyek fakók, töredezettek, tartásukat vesztettek lehetnek. A testolajak tökéletes megoldást jelentenek a bőr és haj hidratálására és táplálására, éppen ezért a nők 30%-a amikor hidratáló testápoló terméket keres, akkor az olajakat preferálja.

testolaj_cherry

Hogy lehet egy termék egyszerre megfelelő a bőrünkre és a hajunkra is?

Amikor azt mondjuk testolaj, akkor egy olyan könnyed textúrájú, gyorsan felszívódó olajat képzeljünk el, ami nem tapad meg és képez zsíros, ragacsos réteget a bőrön, hanem gyorsan felszívódik, értékes hatóanyagokat juttatva be a bőr mélyebb rétegeibe és hajszálaink belsejébe is. Bár a felhasználási lehetőség szinte végtelen, mégis a legideálisabb talán az, ha hajmosás előtt tápláló pakolásként visszük fel hajunkra a terméket, megakadályozva vagy éppen kezelve a hajszálak töredezettségét, a fürdés végeztével pedig az egész testünket bekenjük a testolajjal, hiszen kiválóan kezeli a szárazabb testrészeket is, mint például a könyök, térd vagy akár a talp.

Miből készülnek a VAGHEGGI testolajai?

A VAGHEGGI selymes testolajai fitokozmetikumok, kiváló és ellenőrzött minőségű növényi hatóanyagokat tartalmaznak meghatározott koncentrációban. A selymes testolajak 3 egyedi és különleges formulával debütáltak a nemzetközi és hazai kozmetikai piacon.

A VAGHEGGI COTTON Selymes Testolaj a gyapot virág magjának olaját tartalmazza, amit hideg sajtolással nyernek ki. Ez az olaj intenzív antioxidáns hatást biztosít, táplálja és védi a bőrt. Friss illatát a bergamottnak és ibolyának köszönheti.

OLIO_SATINANTE_COTTON_PACK+PRIMARIO_edited

A VAGHEGGI CHERRY Selymes Testolaj alapját a cseresznye magjából hideg sajtolással kinyert olaj adja, mely tápláló és nyugtató hatásával segít, hogy könnyebben vészeljük át akár a nehezebb napokat. Elegáns és finom illata egy virágoskertbe repít bennünket, ahol a nárciszok, a szantálfa és jázminok illata alkot tökéletes harmóniát.

OLIO_SATINANTE_MONOI_PACK+PRIMARIO_edited

A VAGHEGGI MONOI Selymes Testolaj a trópusokat idézi, a Tiare (Tahiti)virágot kókusz olajban áztatotják, ezzel az eljárással az olaj magába szívja a virág összes bőrlágyító, tápláló, bőrfeszesítő és hidratáló tulajdonságát és érzéki illatát is, melyet a petigrain és frangipani tökéletesít.

Kapcsolódó bejegyzések