Hány évet fiatalít rajtad a mosolyod?

2018 november 9.
Hány évet fiatalít rajtad a mosolyod? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A NIVEA kutatói azt vizsgálták, hogy milyen összefüggés van a mosolygás és az életkor megítélése között. A mimikai ráncok csökkentésére, és a bőr rugalmasságának fokozására pedig megalkották az új Q10 POWER termékcsaládot, amely nők millióinak csal mostantól mosolyt az arcára.

Hány évet fiatalít az arcon egy mosoly?

A NIVEA Q10 ránctalanító termékek kutatói egy felmérés* során 2000 önkéntest kértek meg arra, hogy 3 különböző (boldog, semleges és szomorú hangulatú) fénykép alapján becsüljék meg 12 nő korát. A kutatás kimutatta: a boldog arckifejezésűeket a semlegeseknél átlagosan több mint 1 évvel fiatalabbnak látták, míg a semleges arcúak esetében a szomorúaknál 6 hónappal fiatalabb életkorra tippeltek. A boldog arcok megállapított életkorának összehasonlításakor az is kiderült, hogy a vidámság az illető valós életkorából kb. 2 és negyed évet vett el. A szomorú arckifejezés viszont nagyjából 1 évvel öregít…

A mosoly pozitív hatásai

A mosolygós emberek a nagyobb vitalitástól kezdve a nagyobb sikerekig több előnyt is élveznek. Népszerűbbek, társaságkedvelőek, magabiztosabbak, és azt se feledjük, hogy a mosoly az öröm nemzetközi jele! A mosoly csökkenti a stresszt, ellazítja a testet, ezért ha sokat mosolygunk, kevésbé látszunk fáradtnak. Mosolygáskor tulajdonképpen tornáztatjuk az arcizmainkat, ez serkenti a bőr vérellátását, aminek köszönhetően fiatalabbnak tűnik megjelenésünk.

Nivea Q10 és a fiatalság

A Q10 és a fiatalság

Dr. Sven Fey, a NIVEA arcápoló termékek fejlesztésének vezetője szerint „annak ellenére, hogy a mosolygástól fiatalabbnak látszunk, sajnos nem tudjuk teljesen elkerülni a ráncokat. A NIVEA kutatói az elsők között, már 1998-ban kísérleteztek egy, a bőr saját természetes öregedésgátlóját, a Q10 koenzimet tartalmazó összetétellel. Az életkor előrehaladtával a bőr Q10 szintje csökken, ami azt jelenti, hogy a bőrsejtek védelme gyengül, a bőr megereszkedik, kialakulnak a ráncok. A Q10 szint feltöltésével azonban segíthetsz kompenzálni ezt a folyamatot.”

Kapcsolódó bejegyzések