Filmcsillag születik

Kevesen tudják, de van egy magyar származású fiatal színésznő, akire kíváncsian figyel fél Amerika. Ő Coco König, aki legutóbb a Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be.

A félig magyar, félig osztrák származású fiatal színésznő, Coco König, január 2-án szombaton a 2016-os Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztiválra látogatott első nagyjátékfilmje, a JutalomJáték (The Carer) díszbemutatója alkalmából.

coco-konig_psff_redcarpet

A nemrég elhunyt színházrendező ikon, Luc Bondy és a nemzetközi filmfesztiválokon is komoly sikereket elért magyar rendező, Edelényi János (Prima Primavera) ifjú múzsája – a színpad után – a filmvásznat is meghódította. A nemzetközi koprodukcióban készült dráma-vígjátékot, a JutalomJátékot (The Carer) is Edelényi jegyzi. Ebben Coco fiatal magyar színésznőt játszik, Dorottyát, akinek egyetlen álma, hogy angol színházban játszhasson. A sors összehozza őt a színészóriással, Sir Michael Gifforddal,  akit egy igazi színészlegenda, a Hannibal Lecter eredeti megformálójaként is ismert Brian Cox (Az embervadász, Trója) alakít. A lány ápolónőként a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő művész mellé szegődik, akinek azonban nincs más vágya, mint egyedül lenni.

Coco König

A filmben az önmagát alakító Roger Moore, valamint a Downton Abbey-ből és a Négy esküvő és egy temetésből is ismert Anna Chancellor is feltűnik,  Brian Cox lányát pedig’A zongoristából’ is ismert Emilia Fox játssza. A forgatókönyvet – Edelényi János és Tom Kinninmont mellett – a Bernardo Bertolucci rendezésében készült Álmodozókat is jegyző Gilbert Adair írta.

Coco König sikerének csillaga tehát egyre fényesebben ragyog, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a friss jó hír, hogy következő ugrásként a színésznő már egy nagyszabású produkció, az Assasin’s Creed című, készülőben lévő történelmi kalandfilm szereplőjeként olyan további világsztárok oldalán tűnik fel a vásznon, mint Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons és Brendan Gleeson. A rendező a Macbeth kapcsán is ismertté vált Justin Kurzel lesz.

Kapcsolódó bejegyzések