Ellopták a jelszavam! Mi a megoldás?

Mindenre figyelünk, a bőrünkre, az étrendünkre, a hogylétünkre. De az adatainkra miért nem? Valószínűleg azért, mert azt gondoljuk, az internetes támadások nem az olyan egyszerű halandókat érintik, mint amilyenek mi vagyunk. Pedig a védelem nélkül hagyott digitális eszközeink több veszélyt rejtenek, mint hinnénk.

Sokáig minden gépünkön volt digitális védelem a családban. Egyszer azonban ellopták a laptopomat, és az újra már elfelejtettem feltölteni a biztonsági programot. Aztán egy szép napon óriási piros háromszög villogott a monitoromon: feltörték a jelszavam és hozzáfértek közel kétszáz fiókomhoz. Egyszerű megoldásként szinte mindenhol ugyanaz a jelszó futott. Tudom, tudom…. Én is hallottam már arról, hogy adjunk meg erős jelszavakat, de az ember lánya a gyors és könnyű megoldás mellett teszi le a voksát. Így maradtak a gyenge és ismétlődő jelszavak, aminek az eredménye az lett, hogy sikeresen feltörték és hozzáfértek ezekhez az oldalakhoz. Életemben nem találkoztam még ezzel a helyzettel, így első körben az ismerősöket hívtam fel, remélve, hogy megnyugtató választ kapok, majd az ESET magyar nyelvű szakértői csapatához fordultam, akik végül mindenre kínáltak biztos megoldást.

ESET kampány2

Azt persze nem úsztam meg, hogy szisztematikusan végig kellett mennem minden egyes fiókomon, megváltoztatva az összes jelszavamat, de ez sem volt olyan bonyolult az ESET jelszógenerátorával, ami pillanatok alatt erős jelszavakat dobott fel nekem. A gond mindig az volt, hogy miként jegyezzek meg ennyiféle jelszót. Sehogy. Ezt megteszi helyettem a Smart Security Premium szoftver jelszókezelő funkciója, amellyel a bonyolultabb jelszavakat is tárolhatjuk. Olyan, mint egy széf, ahol az összes jelszó biztonságban van, nekem pedig elegendő egyetlen mester jelszót megjegyeznem ahhoz, hogy hozzáférjek ezekhez a jelszavakhoz. Azt is megtanultam, hogy negyedévente le kell cserélnem a fontosabb jelszavaimat, illetve a többfaktoros hitelesítéstől sem ódzkodok, így ma már biztonságban tudhatom az adataimat.

ESET kampány3

A netes térben ma már biztonsággal bolyongok, az ESET védelmi rendszerével a digitális eszközeim védve vannak, a netes vásárlásaimat biztonságban végezhetem, így nem fordulhat velem elő olyan, hogy az adatokat akár a felhőből, akár a gépről bárki ellopná. Mindez csupán körülbelül havi 1000 forint ráfordítást jelent, ami jóval olcsóbb, mint az ellopott adatok visszavásárlása – nem beszélve az azzal járó idegeskedéssel, ügyintézéssel.

Hogy kedvet csináljak ahhoz, hogy a te géped és az adataid is biztonságban legyenek, egy kedvezményes előfizetési akciót hoztam neked. Nincs más dolgod, mint felmenni az ESET oldalára, ahol egy 20%-os kupon vár rád. Vásárold meg még ma a védelmedet az Androidos eszközeidre, illetve Windows-os számítógépedre egyetlen kattintással!

ESET kampány

Játssz az ESET játékán, ahol a regisztrációban résztvevők között kisorsolnak 10 db powerbank-et és 10 db VR vidámpark élményt!

Ha pedig kérdés merülne fel benned, keresd bizalommal az ESET szakembereit, akik minden, a netes világban megforduló biztonsági kérdésre tudják a választ.