Egy izgalmas kóstolóra kaptam meghívást, a Jägermeister legújabb variációját, a MANIFEST-et mutatta be a cég márkanagykövete. Egy hasonlóan gyógynövényes, ám mégis eltérő íz világú és stílusú italról lesz szó, de ne szaladjunk annyira előre.
Talán nem is gondolnánk, de világviszonylatban is előkelő helyet foglaljuk el, a 10 legtöbbet jägerezők között vagyunk számon tartva. Nem véletlen hát, hogy a világszerte ismert, családi kézben lévő cég Magyarországot is aközé a 11 ország közé választotta, akik megismertethetik fogyasztóikkal legújabb kreációjukat, a MANIFEST-et.
Aki szereti a Jägermeistert, nem fog csalódni: ez az ital is számos, nagyon kellemes gyógynövényt és fűszert tartalmaz, és bár az 56 gyógynövényes alapanyagra nem derült fény, a kóstolás során számos finomságra és különlegességre fény derült. A MANIFEST egy sokkal elegánsabb, kifinomultabb ital, amelyet nem hajtunk le egy szuszra. Kellemesen, lassan kortyolgatjuk, élvezzük az ízét, az illatát, az aromáját, és ezzel egy időben hódolunk az élet szépségének.
Az ital elegáns jellegét már az üveg megjelenése is hangsúlyozza. Az üveg közepén található Jägermeister logó kihangsúlyozza a szuper-prémium jelleget. A rézvörös színű italt enyhén hűtve (jégen áteresztve) vagy szobahőmérsékleten fogyasztjuk. Miközben ízlelgetjük, kiérződik az ánizs és a szárított gyümölcsök édeskés íze, a vanília, a karamell, a kardamom különleges elegye. Mindezt megkoronázza a tölgyfahordó finom aromája, és helyet ad a gyógynövények egységének, amely az eredeti italhoz képest visszafogottabban jelenik meg.
Ennek a különleges italnak az elkészítése sem mindennapi: a Jägermeisterrel ellentétben négy alkalom helyett ötször áztatják át a növényeket. Újdonság továbbá a folyamat következő lépése, a kétfázisú érlelés, amely során az eddig keletkezett nagy hordókban érlelt macerátumhoz kis hordóban érlelt párlatot öntenek. Hogy még inkább értékeljük az ital nagyságát, jó ha tudjuk, hogy limitált kiadással van dolgunk: a Jägermeister MANIFEST-ből az első évben csupán 60.000 palack készült.
Mivel egy teljesen másként pozícionált italról van szó, márciustól kezdve Európa kiválasztott bárjaiban, éttermeiben, szállodáiban, klubjaiban találkozhatunk vele. Ha tehetjük, kérjük a bártenderektől, és élvezzük jótékony hatását, lenyűgöző szépségét.