Egy bosszantóan helyes illat a Miu Miu-tól

A Miu Miu az ellentmondásokkal teli hölgyek kedvenc márkája, akik intelligensen frivolak, féktelenül jókedvűek, komolyan könnyelműek, nőiesen feministák. Miuccia Prada tudja a titkot: a divat nem felszínes, hanem közvetíti a körülöttünk levő világhoz való viszonyunkat.

maxresdefault1

Egy illat nem mondhat el mindent, amire gondolunk, de azonnali reakciókat vált ki, mélyen eltemetett érzelmeket és emlékeket idéz fel. Szó szerint érezzük. Csakhogy a Miu Miu-nál semmi sem az, aminek látszik, mert az igazi és a mesterséges, a fantázia és a realitás, a klasszikus és a modern kódjait mindig kifordítja és újraértelmezi. A márkán belül mindennek van egy játékos, csintalan énje, flörtöl és kikosaraz.

MIU_MIU_BTS_32

A Miu Miu első illata szinte kiméraszerű: sehová sem lehet besorolni, mert ellenáll a beskatulyázásnak. Az illat megfoghatatlan – a Miu Miu karakter természetesen elutasítja a kiszámíthatót, a közönségest, visszafogottat vagy a közhelyeset – mert tulajdonságai megfoghatatlanok: fiatalság, nőiesség, szabadság és az abból fakadó magabiztosság, hogy pontosan tudod, mit akarsz.

Miuccia Prada a kiszámíthatatlanság nagymestere. Elegyíti a közönségest az ultra-kifinomulttal, hogy valami meglepőt és tudatosat hozzon létre, de sosem mesterkéltet. Prada inspirációjából merítve Daniela Andrier parfümőr az ellentétekről készített tanulmányt. Elegáns, érzéki virágillattal indít mely gyöngyvirágból, igazi jázminból, rózsakivonatból és szintetikus zöld jegyekből áll.

miu-miu_first_fragrance_stacy

A lágy, friss, naiv illattal szemben áll a mély földes tónusú háttér: az Akigalawood fás, borsos illata. Az Akigalawood borongós misztikumot tesz a virágillat apró szikráihoz. A meglepő kombinációt természetesnek és időtlennek érezzük – virág és föld – de a sokoldalú eljárással létrehozott hatás totálisan időszerű, egy alkímiai bűvészmutatvány. A végső hatás csillogó és visszafogott is egyben: nagyon Miu Miu.

notes

Mint maga az illat, a Miu Miu üvege is önellentmondásos. Az érzéki lágy kékkel párnázott átlátszatlan üveg – felidézve a Miu Miu ikonikus steppelt, raffolt selyemszövetét – matt fehér gallérjával egyszerre hagyományos és ultramodern. Az áttetsző vörös korong játékos, megrajzolt, eltúlozott hangsúlyt ad, meleg tónusa kiegészíti az üveg hűvösségét. Az összhatás fiatalos és nőies, de ugyanakkor kissé eltúlzottan elegáns: egy elmosódó álom, melyet a legélénkebb Technicolor színekben forgattak újra.

MIU_MIU_BTS_11

Stacy Martin egyedülálló színésztehetség játékos intelligenciával és művészi keménységgel, pont olyan, mint a Miu Miu lényege. Steven Meisel, a híres fotós készítette az első illat reklámkampányának képeit, amely megörökíti Stacy egyedülálló természetét: egyszerre lágy, ultranőies és egy kicsit merev. Hatalmas szemei, hátrasimított haja és égkék mintájú Miu Miu parti ruhája – ami tökéletesen illik az üveg színéhez – mind a korai hatvanas évek mozijának optimizmusát idézi fel, és a márka könnyed, játékos szellemét.

A szellem ilyen könnyedsége váratlan fordulatot vesz az utolsó képeken: Stacy összedugja az orrát egy fekete-fehér kiscicával. Tipikus Miu Miu stílusban a találkozó szokatlan csavarral zárul: Stacy és cicája az akarat harcába keveredik a parfümös üvegért.

Kapcsolódó bejegyzések