Edinas paper Nespresso papírinstallációját az újrahasznosítás ihlette

2021 január 22.
Edinas paper Nespresso papírinstallációját az újrahasznosítás ihlette bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Nespresso alapfilozófiája szerint akár egyetlen csésze kávé is pozitív hatással lehet a világra, és apró lépésekkel is óriási változások érhetők el, ha a Földünk jövőjéről van szó. Ezért a márka összefogott Németh Edina papírinstalláció-tervezővel, az Edinas paper megálmodójával, hogy egy apró elemekből álló, látványos alkotás által jelenítsék meg a Nespresso fenntarthatósági értékeit.

Az Edinas paper csapata olyan installációt tervezett az Andrássy úti Boutique kirakatába, amely első látásra is erős üzenetet hordoz, ám a lényeg mégis a részletekben és a másodlagos üzenetben rejlik. Az alkotás jelképezi azt, hogy milyen sok területen kell változtatni ahhoz, hogy valódi eredményeket érjünk el, és milyen sokat számítanak környezettudatos cselekedeteink.

Nespresso x Edinas paper kirakat (9)_edited

A Nespresso nemrég bejelentette, hogy 2022-ben minden csésze Nespresso kávé karbonsemleges lesz. Ennek elérése érdekében a márka a teljes értékláncán tovább csökkenti szén-dioxid-kibocsátását, és fenntartható forrásból származó energiával működteti a Nespresso Boutique-okat.

Nespresso karbonsemleges_edited

A Nespresso kávégépekben növelik az újrahasznosított műanyagok arányát, a kávékapszulák pedig egyre nagyobb arányban újrahasznosított alumíniumból, illetve kis karbonlábnyomú, új alumíniumból készülnek. Emellett pedig fákat telepítenek a kávéfarmokon és azok környékén, ahonnan a kávét beszerzik, illetve támogatással és befektetéssel segítik a minőségi ellensúlyozó projekteket.

Nespresso újrahasznositas_edited

Legújabb fejlesztésével a Nespresso elérte, hogy a hazai vásárlók több mint 99%-a hozzáférjen valamelyik kapszula-újrahasznosítási lehetőséghez. Rendelés esetén ugyanis már nemcsak a futárnak adhatjuk oda a használt kapszuláinkat, hanem a Magyar Posta átvételi pontjain és a Pick Pack Pontokon is leadhatjuk őket.

Kapcsolódó bejegyzések