Déli parti kikötőből jön az Év Strandétele 

2020 július 25.
Déli parti kikötőből jön az Év Strandétele  bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A déli part gasztrokikötőjének számító Port Étterem & Panzió a tavalyi második helyezés után idén nagyon ráállt az Év Strandétele kihívásra és munkájukat siker koronázta: a BalaToros idén első helyezést ért el, így Balla György és csapata örülhet. Az újranyitás óta egyébként is példa nélküli az idei „szezon”, a híres kikötők tematikus gasztrohétvégék is mindig teltházasak. Most a hétvégére felkészül: Barcelona!

Balatonmáriafürdőn, a Nyugati-övcsatorna torkolatánál mediterrán hangulat várja a látogatót, de abban biztosak voltak, hogy az Év Strandétele versenyre helyi alapanyagokból készült, helyi ihletésű fogással neveznek be. A befutó BalaToros eredeti neve Sertés Trió volt, július 1-jén tökéletesítették és tették étlapra.

BalaToros

A húsos őrülethez a helyi hentes készíti a hurkát-kolbászt, mellé harmadiknak ott a bundás véres hurka. Extra mellé a Balla György és Horváth András séf által is kötelezőnek ítélt keresztúri káposzta, egy burgonyás, mustáros káposzta, amit gyerekkorukban is sokat ettek. A tavalyi ezüstérmes marhaszegyes ciabatta is állandó szereplője az étlapnak!

BARCELONA A BALATONON

Utazz Barcelona_fb_borito

Utazzatok a gasztronómia hátán! Mert mi minden hónap utolsó hétvégéjén a PORT elhozza a kontinensek leghíresebb kikötőinek hangulatát és gasztronómiáját. Július 25-26-án Barcelona kerül sorra: A nyüzsgő, tapasairól is híres katalán kikötővárosnak hála biztosan lesz garnélás paella, katalán húsgolyó, katalán krém, gazpacho, sangria és sherry, és persze laza kikötői hangulat. A fogásokat 3 és 4 fogásos menüben is lehet kérni.

Következő event: ⚓Augusztus 28-30. Tokió

Kapcsolódó bejegyzések