Feketeribizli bors és kandírozott grapefruit a chocoMe kínálatában

A nemzetközi versenyeken kiemelkedően sok díjat begyűjtő chocoMe csokoládémanufaktúra az őszi idénynek egy merész, a francia csúcsgasztronómiában is pusztán egy pár éve használt alapanyaggal, egy különleges, díjhalmozó drazsékat bemutató válogatással és egy új, egzotikus Voilé ízzel vág neki.

chocoMe_2016_újdonság

Feketeribizli borssal fűszerezett étcsokoládés szicíliai mandula

Az étcsokoládéban kiteljesedő feketeribizli bors intenzív gyümölcsössége és egyben fűszeressége ellenállhatatlanul pikáns kéreggel vonja be az oválisan megnyúlt mandulát. Mi is az a feketeribizli bors? A kissé megtévesztő elnevezésű fűszer a gasztrovilág új, alig pár éves francia innovációja. A fűszer alapja a feketeribizli cserjékről begyűjtött friss rügyek, amelyekből liofilizálással kivonják a bennük található vizet, majd kíméletesen porítják, így az eleven, kissé csípős, ugyanakkor nagyon kerek gyümölcsaromákban bővelkedő fűszer egész évben hordozza a feketeribizli – egyébként csak nyáron élvezhető – frissítő, kesernyés ízét.

Tej-, fehér- és szőke csokoládés drazséválogatás gyümölccsel és magvakkal

A Raffinée szemek kedvencei egy exkluzív válogatásban – ezt kínálja a Raffinée 4. A szakmai zsűri által legmagasabbra értékelt, többszörösen díjhalmozó Raffinée ízekből készült összeállítást négy különböző karakterű és ízvilágú drazsékülönlegességből állították össze.

Kandírozott pink grapefruit héj venezuelai étcsokoládéval bevonva

A különleges Voilé íz külső burkát roppanós venezuelai étcsokoládé alkotja, keserédes szorításba fogva a kandírozásnak köszönhetően egyszerre édes, pikírten savanykás és enyhén kesernyés pink grapefruitot. Ez az egzotikus gyümölcs az egyik legsokoldalúbb, amelynek ízében egyaránt fellelhetők édeskés, savanykás és kesernyés jegyek is, ami nem meglepetés a gyümölcs felmenőit ismerve – a grapefruit a narancs és a pomelo keresztezéséből született.

Kapcsolódó bejegyzések