Budapest legrejtélyesebb szállodájában jártunk

2020 november 3.
Budapest legrejtélyesebb szállodájában jártunk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A hatodik kerület egyik impozáns épületét vette birtokba a Hotel Mystery Budapest 2019. márciusában, hogy a főváros egyik legizgalmasabb tematikus hoteljének adjon helyet benne. Az 1800-as évek végén, eklektikus stílusban épült ház egykor a Szabadkőművesek Nagypáholyának törzshelye volt. Ez a misztikusság a mai napig tetten érhető, elég csak belépni a szállodába: legendák, titkok, rejtélyek lengik be a folyosókat, szobákat.

Olyan ez a hotel, amire az első pillanattól fogva csodálattal tekintek, mert minden egyes részlete aprólékosan kidolgozott, érezhető az a különleges atmoszféra, ami történetéből adódóan meghatározza a szállodát. Már az épület múltja is hihetetlen, természetes volt, hogy egy kicsit alaposabban utána olvastam a ház történetének.

Mystery_Hotel_Budapest_building_by_night

Ha szeretnétek megismerni ti is, akkor itt olvashatjátok. Óriási szerencsének érzem, hogy a múltunk egy izgalmas szelete ilyen formán tovább élhet, tematikus jellegének köszönhetően pedig egy budapesti városlátogatást is emlékezetessé tehet.

De lássuk, miért is olyan különleges ez a szálloda! A Magyar Szabadkőművesek Szimbolikus Nagypáholya kifejezetten működésükhöz hozta létre ezt az épületet. 1896-ban Ruppert Vilmos tervei alapján építtették meg, és 1947-ig használják, kisebb megszakításokkal. Mint minden Szabadkőműves épületben, itt is létezett a Nagypáholy, ezt a negyedik emeleten állt.

Ma itt találjuk a Great Hall Restaurant Lounge csodálatos terét, ahol kedvünkre étkezhetünk, koktélozhatunk. Érdemes egy pillanatra elidőzni itt, végig futtatni a tekintetünket az ősi oszlopokon, az egykori páholyhoz vezető csigalépcsőkön, vagy épp a sakktábla mintás padló szépségén.

IMG_20201029_131229

Jó hír, hogy nem csak szállóvendégek vehetik igénybe a hotel éttermét, délelőtt 07:30 és 10:30 között, illetve 17:00 és 22:00 között külsős vendégként is élvezhetjük a konyha finomságait.

Mystery Hotel

Érdemes alaposabban körbenézni a teremben, mert mesésen felújították és átalakították, de mindazok a rejtelmek, amik anno a házat jellemezték, fel-feltűnnek, illetve más, misztikus témájú könyvek és filmek is ihlették a ház belső kialakítását. A recepció előtt például egy óriási szőnyeg tekereg, Aladdin szőnyegét idézve, de bársonyfüggönyök mögé rejtőzik a lift is, aminek még a belső kialakítása is extra. A szobákat három stílusban rendezték be. Itt kell kiemelnem Varró Zoltán zsenialitását, akinek köszönhető a szálloda egyedülálló dizánja, és aki tökéletesen visszahozta ezt a sejtelmességet.

Mystery Hotel

A szálloda 75 szobával és 7 lakosztállyal rendelkezik, három különféle stílusban berendezve, különféle extrákkal, mint a dupla king size ágy, a hetedik emeleti teraszra nyíló szobák, de meg kell említenem azt a szálloda közepére tervezett szobát, aminek minden oldalát üvegfal képezi. Nem véletlen, hogy 2019-ben a szálloda elnyerte a BDNY Gold Key Award for Best Luxury Guestrooms díját.

Mystery Hotel

A szálloda The Secret Garden Day Spa-járól is mindenképpen írnom kell, mert leírhatatlan az a hangulat, ami jellemzi. Különlegessége, hogy az épület közepére tervezték, és dzsungel hangulatával egy kis szigetet képez nem csak a hotelben, de a mindig nyüzsgő hétköznapokban is kiváló pihenő szigetnek bizonyul.

Mystery_Hotel_Budapest_The_Secret_Garden_Day_Spa_from_above-1

Mystery Hotel

Kicsit olyan, mint egy romantikus angol kert, rengeteg növénnyel, gyertyákkal, kristály csillárokkal. Találunk itt finn szaunát, gőzkabint, pezsgőfürdőt, ha pedig egy kis mozgásra vágyunk, vár a fitness terem. A spa nem csak a szállóvendégek, de külső vendégek számára is nyitva áll, érdemes kipróbálnotok!

Kapcsolódó bejegyzések