Bőrszárazság ellen van megoldás!

2018 október 1.
Bőrszárazság ellen van megoldás! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A bőrünk legnagyobb kiterjedésű szervünk, és egyben az első védelmi vonal a baktériumok, a környezetszennyezés és az irritáló anyagok ellen, tehát mindenképpen törődnünk kell azzal, hogy jó állapotban legyen. Amíg az egészséges bőr puha és rugalmas, ha könnyen kiszárad, durva, repedezett lesz és viszket.

A bőr védelmi funkciója a bőr hidratáltságával függ össze. A bőr lipidrétegének csökkenése összefügg a bőr vízvesztésével, ez vezet a bőrszárazsághoz. A száraz bőr inkább csak kényelmetlen, de nem is igazán szép látvány, a tartós bőrszárazság ráncokat, vonalakat mutathat a bőrön, s ily módon még öregítheti is külsőnket. Jó hír, hogy a bőrszárazság általában valamilyen környezeti hatás során alakul ki, s ily módon teljes egészében vagy nagyrészt kezelni is tudjuk.

megoldas a borszarazsagra (2)

Ha zuhanyozás után kezdesz kellemetlen érzést tapasztalni, ennek oka, hogy hazánkban a víz általában kifejezetten keménynek mondható. Ehhez jön még a fűtési szezon elindulása, vagy a szeles idő, és még az sem ritka, hogy a tünetek annyira fokozódnak, hogy aludni sem tudsz a szárazságtól viszkető, érzékeny bőrtől. Másokat a munkában, tanulásban, koncentrálásban zavar az, hogy semmi másra nem tudnak gondolni, csak a viszketésre. Ilyenkor első számú szabály, hogy ne használj szárító hatású szappant, ha teheted, rövidebb ideig tusolj, ne túl forró vízzel és persze használj megfelelően hidratáló testápolókat.

megoldas a borszarazsagra Weleda bodylotions

A jó testápoló igény szerint hidratál, regenerál, revitalizál, legyen szó akár különösen érzékeny bőrről. A Weleda filozófiája szerint ezek a termékek úgy működnek, hogy összhangba kerülnek a használójukkal és beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait. Ráadásul a kellemetlen nehéz érzet nélkül, hiszen mindegyik Weleda-testápoló könnyű, légies érzéssel, és a benne lévő számtalan olaj gyógyító hatásával ajándékozza meg a használóját, engedi levegőzni a bőrt. A vadrózsa és a citrus illatú hidratál, a homoktövis és a gránátalma regenerál, a ligetszépe új élettel tölt meg, a mandulás testápolót pedig kifejezetten érzékeny bőrre ajánlják. Ezeknek a termékeknek igazi élmény lesz a használata, ráadásul villámgyorsan segítenek a sejtek újjászületésében, a bőr minden esetben sokkal simább és feszesebb lesz. A mesés illat pedig egészen biztosan rabul ejt mindenkit.

Kapcsolódó bejegyzések