Barnängen. A megbízható svéd márka

A svéd Barnängen márka nem csupán új, eddig ismeretlen szépségápolási termékcsaládot ismertet meg velünk, de egy életstílust is, amelyet egyetlen szóval lehet leírni. Ez a LAGOM.

A lagom a svédek szerint az az állapot, amelyben pont jól érezzük magunkat. Nem túl nagy, nem túl kicsi. Nem túl sok, nem túl kevés. Nem túl lassú, nem túl gyors. Más szóval: pont jó.

Barnängen a megbízható svéd márka_Chic&Charm

A Svédországban évtizedek óta autentikus svéd bőrápolási márkaként ismert Barnängen mostantól egész Európában kínálja a stílusos bőrápolás élményét. A Barnängen márkát Johan Wilhelm Holmström svéd nagykereskedő alapította 1868-ban, Stockholmban. Legismertebb terméke, a hagyományos szappan 1873-ban jelent meg. Kezdetben – a kézi gyártás miatt – egyetlen szappan elkészítése akár 10 napig is eltartott. Az évek során új gyártási eljárást dolgoztak ki, így 1888-ban a Barnängen már 88 különféle szappant kínált.

Barnängen a megbízható svéd márka_Chic&Charm

Az egyedi összetételű szappan kellemes és jótékony hatása miatt nagy népszerűségnek örvendett az egész országban, és a Barnängen alapítása után nem sokkal, 1876-ban már a királyi udvar hivatalos beszállítója lett. A cég az 1930-as években gyermekorvosokkal és bőrgyógyászokkal együttműködve alkotta meg gyermekeknek szánt termékeit. A Barnängen azóta is az eredeti, természetes, tiszta és kímélő termékek gyártója. A napjainkig számos generáció által használt és kedvelt márka az egyik legismertebb Svédországban: nevét a fogyasztók 92%-a ismeri.

A szépségápolás és a bőrápolás tökéletes egyensúlya

Az ősi örökség, a stockholmi gyökerek, a természetes északi összetevők és a letisztult csomagolás tökéletes elegyének köszönhetően a Barnängen márka egyértelműen a lagom életstílust képviseli. Nem túl városi, nem túl vidéki. Nem túl hagyományos, nem túl modern. A Barnängen számára fontos, hogy mindenki átélje a lagom életérzést, ehhez kínál teljes körű ápolást nyújtó termékeket.

A fürdéshez és testápoláshoz kínált termékeink hatékony védelmet nyújtó Cold Cream-et és természetes északi összetevőket tartalmaznak, így intenzíven ápolják az összes bőrtípust. Kellemes textúrájú és skandináv ihletésű illatokban pompázó termékeink a svéd formanyelvnek megfelelően stílusos, elegáns csomagolásban kaphatóak.

20170914_124026

Barnängen termékcsaládok

A legendás szappanon alapuló Nordic Care, azaz “Skandináv ápolás” termékcsalád tagjai egyedi összetételű Cold Cream-et és természetes északi összetevőket tartalmaznak, így az elragadó élmény mellett megfelelő védelmet nyújtanak minden bőrtípus számára.

  • All Over Rescue testbalzsam: Ezt az ősi szépségápolási receptet 2000 éve használják és finomítják. A „Cold Cream”, azaz „hideg krém” elnevezés a használatakor jellemző kellemes, hűvös érzésre utal. A krém gyorsan felszívódik, valamint védi a bőrt a kiszáradás ellen. A mindenre megoldást nyújtó univerzális testbalzsammal, amely egyszerre könnyed és tartalmas. Az All Over Rescue testbalzsam egyedülálló összetételű Barnängen Cold Cream-et tartalmaz, amely energizáló védőpajzsként működik, és gyorsan beszívódik, így csodálatosan sima bőrt eredményez.
  • Tápláló krémtusfürdő és testápoló: Ez a különleges bogyós gyümölcs az északi féltekén terem, jellemzően a sarkköri öv tajgaerdőiben. A ritka gyümölcs hidratáló és bőrnyugtató hatású. A törpemálnát és 7% Cold Cream-et tartalmazó tápláló testápoló és krémtusfürdő hosszan tartó hidratálást, táplálást és védelmet biztosít a száraz és nagyon száraz bőrnek.
  • Ápoló krémtusfürdő és testápoló: Svédország klímája tökéletes a minőségi zab termesztéséhez. A zab jól ismert védő és hidratáló hatásáról, segít fenntartani a bőr természetes védőpajzsát, valamint védi azt a kiszáradástól. Az Ápoló krémtusfürdő és testápoló zabtejet és 5% egyedi összetételű Cold Cream-et tartalmaz. Együttes használatuk kellemes, ápolt érzetet nyújt a normál vagy száraz bőrnek.
  • Szenzitív krémtusfürdő és testápoló: A visszafogott, elragadó illatú bodzavirág a svéd Midsommar vagy szentivánéji mulatságok központi eleme. Nyugtató és puhító hatásának köszönhetően gyakran használják a kozmetikai termékekben is. A Szenzitív tusfürdő és testápoló egyszerre intenzív és gyengéd, köszönhetően annak, hogy többek között bodzavirágot és 5%-ban egyedi összetételű Cold Cream-et tartalmaznak. Együttes alkalmazásuk esetén gyengéden hidratálják és tartósan védik az érzékeny bőrt.

20170914_102318

A svéd hagyományokból ihletet merítő Nordic Rituals, azaz „Skandináv szertartások” termékcsalád természetes északi összetevőket, valamint egyedi fejlesztésű bőrvédő hidratáló szérumot tartalmaznak, így használatuk kellemes közérzetet és csodálatos élményt nyújt.

  • Sauna Relax tusfürdő és habfürdő: A svédek számára a szauna több évszázados hagyománya az élet szerves része. Az akár 90°C-os melegben való relaxálás a tiszta ellazulás pillanata, mely során megszabadulnak a stressz és a fáradtság érzésétől, valamint felfrissítik testünket, hogy igazán jól érezzék magukat.
  • Glacier Breeze tusfürdő és habfürdő: Télen sok svéd hódol a „Bada Isvak”, azaz a jeges vízben való megmártózás élményének. A hagyományos téli fürdő előtt lyukat vágnak a jégbe, majd beleugranak a fagyos vízbe. A jéghideg, sós víz azonnali fiatalító hatással bír, így ez a skandináv szokás igen egészséges, bár csak a legbátrabbak űzik. A Glacier Breeze tusfürdő és habfürdő tengeri sókból és védő Hidratáló Szérumból álló egyedi összetétele annak a jeges víznek az illatát idézi, amely szaunázás után körbevesz minket.
  • Midsommar Glow tusfürdő és habfürdő & testápoló olaj: A svédek számára a Midsommar, azaz a szentivánéj többet jelent a többi ünnepnél. Ekkor hagyományos, hét különböző virágból készült virágkoszorút viselnek, és az egész napot a szabadban töltik: így ünneplik a napot, amely sosem nyugszik le. A Midsommar Glow tusfürdő és habfürdő valamint testápoló olaj finom virágokból préselt olaj és védő Hidratáló Szérum harmonikus elegyét tartalmazza, melyet a svéd napéjegyenlőség hosszú, napfényben úszó órái ihlettek.

Kapcsolódó bejegyzések